Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Eigen hofje voor Lucas Koch

27 augustus 2020 om 13:23 Mensen

ACHTERVELD De onthulling van een groot naambord was een complete verrassing voor Lucas Koch. De voorzitter en oprichter van DAVA mocht in het bijzijn van het bestuur en enkele genodigden zijn naam geven aan het pas ingerichte zithoekje naast de voormalige kleuterschool in Achterveld.

Arnoud J Spaaij

Wethouder Van Beurden en oud wethouder Jan Overweg waren woensdagavond speciaal naar De Oude Bieb, zoals het buurtcentrum van DAVA tegenwoordig heet, gekomen om Lucas Koch (70) toe te spreken. Dat deed ieder op eigen wijze maar beiden hadden dezelfde hoeveelheid lof voor de manier waarop Koch DAVA oprichtte en vorm gaf in 2017.

DAVA, dat staat voor Door Achtervelders Voor Achterveld, wordt volgens Van Beurden en Overweg sinds die tijd succesvol geleid door Koch waarbij hij veel mensen in Achterveld, en zeker ook gemeente Leusden heeft bewogen tot samenwerking voor hulp aan ouderen, eenzame mensen en anderen die steun kunnen gebruiken in het leven.

Voor die verdiensten heeft het bestuur van DAVA bedacht om het zithoekje tussen de gymzaal en De Oude Bieb te vernoemen naar Lucas Koch. Voortaan prijkt er de naam Het KochHofje bij het minipleintje waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie