Afbeelding
Daan Bleuel

Investeerder voor zonneveld Stoutenburg trekt zich terug

22 februari 2021 om 20:00 Natuur en milieu

LEUSDEN Investeerder Profin Green heeft zich teruggetrokken uit het plan voor de aanleg van een zonneveld bij de Horsterweg in Stoutenburg. Dat meldt de gemeente Leusden in een brief aan inwoners van Stoutenburg.

Aan de Horsterweg was een zonneveld van 3 hectare bedacht en in december zijn inwoners van Stoutenburg benaderd om hun mening over dat idee te geven. Vorige week heeft investeerder Profin Green echter laten weten dat het geen principeverzoek meer wil indienen bij de gemeente. ,,De kosten voor aansluiting van een klein zonneveld op het energienet blijken te hoog te zijn”, aldus de gemeente in de brief.

Leusden is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over het terugtrekken van de investeerder. ,,De gemeente vindt het erg ongelukkig dat Profin Green nu pas tot deze conclusie komt. Wij hadden liever gezien dat het initiatief zorgvuldig was onderzocht, voordat de omwonenden erbij werden betrokken.”

REACTIES OP VRAGENLIJST In de tussentijd hadden wel ruim dertig Stoutenburgers de vragenlijst ingevuld, informatie die de gemeente ,,meeneemt in de zoektocht naar ruimte voor zonnevelden en windmolens om schone energie op te wekken in onze gemeente.” De meeste Stoutenburgers die hebben gereageerd zijn volgens de gemeente positief over duurzame energie, maar niet over de locatie aan de Horsterweg. ,,Er is een voorkeur voor zonnepanelen op daken.” 

Zonnepanelen op daken alleen is echter niet voldoende om energieneutraal te zijn, meldt Leusden. ,,We moeten dus zoeken naar ruimte voor zonnevelden en windmolens. Ook in de buurt van Stoutenburg.”

Om een geschikte locatie te vinden, lanceert de gemeente uiterlijk in maart de website www.zonenwindleusden.nl. Daarin worden de ideeën en meningen van inwoners verzameld en verwerkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie