Afbeelding
Zonnepanelen

Lening voor zonnepanelen nu ook voor senioren

13 september 2021 om 16:41 Natuur en milieu

LEUSDEN De Stimuleringslening Duurzaamheid is nu ook toegankelijk voor inwoners ouder dan 75 jaar. Die afspraak heeft de gemeente gemaakt met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. 

Van de redactie

De lening is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen van de eigen woning te financieren zoals zonnepanelen, isolatiemaatregelen of een warmtepomp.

‘IEDEREEN MOET MEE KUNNEN DOEN’ Wethouder Fenneke van der Vegte (GroenLinks-PvdA): ,,Ons uitgangspunt is dat iedereen mee moet kunnen doen aan de energietransitie. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat een groep inwoners geen gebruik kon maken van de leenregeling omdat er een leeftijdsgrens werd gehanteerd. Nu hebben we afgesproken dat iedereen, ongeacht leeftijd, een lening kan afsluiten om zijn woning klaar te maken voor de toekomst.”

,,Energie besparen, schone energie opwekken en duurzaam vervoer gebruiken. Zo werken we samen aan een energieneutraal Leusden’’, aldus de gemeente in een persbericht. ,,Leusdenaren kunnen de Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen via de website van de gemeente en zo hun steentje bijdragen. Energieloket IkWilWatt helpt inwoners op weg om de juiste keuzes te maken voor een duurzame en toekomstbestendige woning.’’ 

MEER INFORMATIE Meer informatie over het onderwerp is te vinden op de site van de gemeente Leusden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie