Door gebrek aan ruimte versperren fietsen de doorgang, constateert de Fietsersbond.
Door gebrek aan ruimte versperren fietsen de doorgang, constateert de Fietsersbond. Fietsersbond afdeling Leusden

Ingezonden: ‘Fietsparkeren De Mulderij niet op orde’

24 mei 2023 om 07:25 Opinie

LEUSDEN Het mobiliteitsplan geeft voor verplaatsingen binnen Leusden prioriteit aan de fiets. Dat moet op verschillende punten nog worden geconcretiseerd. ,,Goede voorzieningen in de winkelcentra zijn van belang”, schrijft de Fietsersbond, afdeling Leusden. ,,Klanten willen hun fiets gebruiksvriendelijk en veilig stallen. Overdekte stallingsplaatsen bij drukke bushaltes en in winkelcentra maken het gebruik van de fiets aantrekkelijker. In Leusden is dat redelijk in orde, maar niet op De Mulderij bij Albert Heijn.”

,,In De Biezenkamp, De Hamershof en Zuidhoek (Tabakssteeg) zijn ‘nietjes’ waaraan de ebike of fiets kan worden vastgezet. Al deze plekken zijn regelmatig bezet, zodat uitbreiding wenselijk is. Fietsen kunnen bijna overal netjes worden geparkeerd, behalve bij de ingang van Albert Heijn aan de Mulderij. Daar is het een rommelige, onoverzichtelijke situatie doordat fietsnietjes ontbreken en er gebrek aan ruimte is. 

,,Fietsen staan hier kriskras op het smalle trottoir en op plekken waar dat eigenlijk verboden is. De nooduitgang van een winkel wordt geblokkeerd. Kortom, de situatie voor fietsers hier is waardeloos en het contrast met de faciliteiten voor auto’s is groot.”

PLANNEN BLIJVEN IN DE KAST

,,Al jaren geleden hebben we deze situatie onder de aandacht van de gemeente gebracht. De gemeente heeft, naar we hebben begrepen, wel plannen ter verbetering, maar deze blijven in de kast liggen. Albert Heijn lijkt het probleem niet zo te zien. Als Fietsersbond Leusden konden we geen afspraak maken voor een gesprek over het gebrek aan faciliteiten voor hun fietsklanten. Het management hield dat af. Er zit totaal geen voortgang in deze zaak.”

’WERK AAN DE WINKEL

,,In de komende maanden spreekt de raad van Leusden over de concretisering van het mobiliteitsplan. Dat gaat over grote projecten, maar ook over kleine maatregelen. De Fietsersbond dringt aan op goede faciliteiten waar dat nu niet het geval is, dus ook bij Albert Heijn. Als de fiets goed gestald is, stapt de klant prettig gestemd de winkel in en uit. Er is werk aan de winkel.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie