Het krantendepôt aan de Rozengaarde gaat verdwijnen.
Het krantendepôt aan de Rozengaarde gaat verdwijnen. Daan Bleuel

Buurt kan weer slapen; krantendepot wordt woning

25 juni 2020 om 12:10 Overig

LEUSDEN Omwonenden van het pand Rozengaarde 44 kunnen op afzienbare termijn weer van een ongestoorde nachtrust te genieten. De eigenaar heeft de gemeente gevraagd medewerking te verlenen om van het krantendepot een woning te maken. Het college heeft zich daartoe in principe bereid verklaart. 

door Daan Bleuel

Voorwaarde is wel dat de eigenaar met een concreet verbouwingsplan komt dan aan een aantal voorwaarden voldoet. De gemeente wil onder meer dat op de kavel ruimte voor twee parkeerplaatsen wordt gecreëerd. 

OVERLAST De gemeente denkt door het pand een woonbestemming te verlenen het gebruik beter past in de omgeving. De buurt ondervindt nu veel overlast van het krantendepot. Met name ‘s morgens tussen 4.00 uur en 5.00 uur is er sprake van autoverkeer, aan- en afrijdende brommers en pratende mensen rond het krantenafhaalpunt. In 2006 kreeg de eigenaar van de gemeente toestemming om het pand als krantendepot te gaan gebruiken.

Opvallend is wel dat dat in het verleden eerder een aanvraag werd ingediend om in het pand wonen toe te staan. Dat verzoek wees de gemeente destijds af. ,,De argumenten om er toen niet aan mee te werken zijn niet meer te achterhalen’’, schrijft het college. Daarom is naar aanleiding van het verzoek opnieuw ‘gekeken naar de mogelijkheden’. 

STOMERIJ Nog een opvallend punt is dat de initiatiefnemer nadrukkelijk zal moeten aangeven waarom hij denkt dat de naastgelegen stomerij (die feitelijk op dezelfde kavel ligt als het krantendepot) niet voor toekomstige problemen zal leiden. Hij zal derhalve een soort gedoogverklaring voor eventuele (geur)overlast van de stomerij moeten afgeven. In ieder geval mag de woning ‘de stomerij niet beperken in zijn bedrijfsvoering’. 

Volgens de gemeente is de depothouder nog op zoek naar een nieuwe locatie van waaruit hij de kranten kan verspreiden. Waar dat zou kunnen zijn, is nu nog niet bekend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie