Afbeelding
Zonnebloem

Lekker genieten van Ouwe Taart

10 augustus 2020 om 15:58 Overig

ACHTERVELD De Zonnebloem afdeling Achterveld kon vorige week enkele van haar leden op de koffie vragen. Met een appeltaartje van Joehoe! Ouwe Taart bij de koffie konden de drie heren op de foto smullen op het terras van Zonnebloem-vrijwilliger Jan Brienne (rechts).

Na een aantal maanden van stilte organiseert de Zonnebloem weer activiteiten voor ouderen, zieken en eenzamen. Uiteraard met inachtneming van de geldende basisregels rondom corona.

De appeltaartjes worden door vrijwilligers ook bij andere leden de Zonnebloem in Achterveld bezorgd. De minitaartjes zijn gesponsord en zijn een initiatief van Joehoe! Ouwe Taart. Het is een maatschappelijk initiatief in samenwerking met Royal Smilde Bakery en Enbuin. Oprichter Marc van Nieuwkerk wil met de verkoop van zijn appeltaartjes via de horeca en op evenementen bijdragen aan de vermindering van eenzaamheid onder ouderen. Een deel van de omzet wordt geschonken aan Stichting Met je Hart en Stichting de Zonnebloem.

De drie leden van de Zonnebloem, de heren Voskuilen, Van der Ven en Burgsteden haalden tijdens de koffie enkele prachtige anekdotes op aan de jaren uit hun jeugd, toen appeltaart alleen op feesten en partijen werd geserveerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie