Afbeelding
Marcel Koch

Fiets foetsie

21 juni 2021 om 11:52 Overig

LEUSDEN Vanochtend was ik van slag. Fiets foetsie. Ik schat dat hij - die prachtige gazelle sprinter - zeker een jaar lang dag en nacht gestald stond bij bushalte Bavoort in Leusden-Zuid.

Elke keer als ik erlangs liep, en dat was bijna dagelijks, vroeg ik mij vertwijfeld af wie toch de eigenaar zou zijn en waarom hij de fiets, zo’n mooi en stijlvol klassiek karretje, in hemelsnaam had achtergelaten? Was hij halsoverkop op de bus gestapt en gedacht: krijg allemaal maar het heen-en-weer, ik ga naar Amerika? Of was de voorgenomen fietstocht bij nader inzien toch te lang en te vermoeiend, waarna de bus gepakt?

Enfin, ik verzon er lustig op los.

Toen ik vanochtend constateerde dat de fiets verdwenen was, voelde ik leegte maar tegelijkertijd draaide het vragenstelsel op volle toeren. Wie heeft de fiets meegenomen? Is de eigenaar teruggekeerd uit Amerika? Had de eigenaar bij nader inzien spijt dat hij zijn fiets aan zijn lot had overgelaten? Of is dit het ordinaire werk van een fietsendief met smaak? In dat laatste geval: hij is me voor geweest.

Marcel Koch

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie