Afbeelding
eigendom Zincafe

Iedereen heeft toekomstdromen, maar niet iedereen heeft de kans om die na te jagen.

18 september 2023 om 10:58 Overig Deel je nieuws

maandagavond 25 september om 20 uur ontmoeten we in het Zincafé 

Abdulaal Hussein. Sudanees vluchteling, momenteel oa. vrijwilliger bij de opvang van vluchtelingen. Abdulaal is bij Zincafe bekend van zijn bijdragen en vragen tijdens de lezing door Jan Terlouw en Annette Nobuntu.

U vindt het Zincafe in Theater de TUIN de Smidse 1B in Leusden

Aanmelden voor de bijeenkomst 

U meldt zich aan door vóór de lezing een kaartje te bestellen via onze webshop op www.zincafe.nl/webshop. 

Abdulaal Hussein ontvluchtte op jonge leeftijd Soedan vanwege politieke onveiligheid en vestigde zich in Nederland. Hij zet zich nu actief in voor jonge nieuwkomers in Nederland, hij biedt ze praktische hulp zoals het bellen met instanties en het lezen van brieven. Hij is vrijwilliger bij organisaties zoals Young Minds Utrecht en New Dutch Connections, die jonge alleenreizende vluchtelingen aan bedrijven en maatjes koppelt.

Zijn toewijding en inzet voor gelijke kansen en positieve verandering werd in november 2022 bekroond met de prestigieuze Young Impact Award in de categorie “Gelijke Kansen”. Deze prijs eert jongeren die zich tot het uiterste inspannen om een positieve impact te maken in de samenleving. Eerder dat jaar werd hij al geëerd met het Utrechtse Jeugdlintje voor zijn buitengewone bijdrage aan de gemeenschap.

Abdulaal woont momenteel in Utrecht en volgt de Academie voor Theater Performance aan het Creative College. Theater is op zijn pad gekomen toen hij door Adelheid Roosen werd gevraagd voor Wijksafari. “Ik besefte dat theater mijn thuis zou worden. Een plek waar dans, muziek, mensen en acteerwerk samenkomen”. 

In de serie Fight or Flight Soedan die begin dit jaar te zien was op de NPO is zijn vluchtverhaal op indringende wijze gedocumenteerd.

Aanstaande 25 september gaan we met Abdulaal in gesprek, en neemt hij ons mee in zijn verhaal. Want iedereen heeft toekomstdromen, maar niet iedereen heeft de kans om die na te jagen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie