Afbeelding
Foto: PxHere

Letselschade claimen na een verkeersongeluk

31 januari 2024 om 12:44 Partnercontent

Diverse deskundigen gaven tijdens de corona pandemie aan dat thuiswerken de maat zou worden. De verwachting was dan ook dat het rustiger zou worden op de weg. Niks is echter minder waar! De afgelopen jaren zijn er 500.000 auto’s bijgekomen en inmiddels is het drukker op de weg dan vóór de corona pandemie Nederland in haar ban had.

De toename van het aantal auto’s en de extra drukte op de weg resulteert ook in een stijging van het aantal verkeersongelukken. Maar ook de enorme toevlucht, ook tijdens corona, van het aantal elektrische fietsen zorgde voor een flinke toename van het aantal aanrijdingen op de Nederlandse wegen. Maar wat nu te doen als u te maken krijgt met een aanrijding? Wat kan bijvoorbeeld een letselschade advocaat in Rotterdam voor u betekenen als u in deze havenstad slachtoffer bent van een ongeluk?

Wat te doen na een aanrijding?

Iemand die u te laat opmerkt bij een stoplicht met een achterop aanrijding tot gevolg. Of een fietsongeluk omdat u geen voorrang krijgt van een auto die van links komt. Als gevolg van dit ongeluk kunt u te maken krijgen met letselschade. 

Uiteraard kunt u na een aanrijding direct een letselschade advocaat inschakelen, zoals een letselschade advocaat in Den Haag als u daar op de fiets aangereden bent. Maar u kunt ook zelf veel doen om ervoor te zorgen dat u aanspraak kunt maken op een letselschade vergoeding.

Direct na een aanrijding is het van belang dat u weet wie schuldig is bij een ongeluk. Wilt u letselschade claimen, dan is het ook belangrijk dat u bewijst dat de andere partij schuldig is. Daarom is het van belang dat u altijd een schade aanrijdingsformulier invult. Op een dergelijk schadeformulier kunt u onder andere de toedracht van de aanrijding invullen, maar kunt u deze ook tekenen. Zo wordt vaak direct duidelijk wat er nu precies gebeurd is. Verder kunt u op het schadeformulier uw letsel invullen en staan de verzekeringsgegeven van de tegenpartij op het formulier geschreven.

Ontkent de tegenpartij schuld aan een aanrijding? Dan is het belangrijk dat u getuigen heeft van de aanrijding. Deze kunnen de door u gestelde toedracht van het verkeersongeluk bevestigen.

U dient niet alleen de toedracht van een auto ongeluk of fietsongeluk te bewijzen. Ook dient u aan te tonen dat u letsel aan het ongeluk over hebt gehouden. Dit doet u door direct na een ongeval naar een arts te gaan. Deze zal uw klachten en beperkingen in uw medisch dossier noteren. Zo kunt u altijd bewijzen dat u letsel aan de aanrijding over hebt gehouden.

Wat doet een letselschade advocaat na een aanrijding?

Is er een schadeformulier ingevuld en kunt u aantonen dat u letsel aan het ongeval over hebt gehouden? Dan kunt u een letselschade advocaat inschakelen voor het verhalen van uw letselschade. Deze letselschade advocaat zal eerst een uitgebreide intake met u hebben. Zo weet de letselschade advocaat wat er is gebeurd en welk letsel u aan het ongeluk over hebt gehouden.

De letselschade advocaat zal voor u de tegenpartij of diens letselschade verzekeraar aansprakelijk stellen. Dit doet hij of zij door middel van een aansprakelijkstelling. Wordt de aansprakelijkheid erkend? Dan vraagt de letselschade advocaat een voorschot op uw letselschade aan. 

Nadat de letselschade advocaat een schadestaat heeft opgesteld met daarop al uw schadeposten, zal hij of zij voor u gaan onderhandelen met de schadeverzekeraar over de hoogte van uw schadevergoeding. De hoogte van deze vergoeding en andere afspraken worden genoteerd in een vaststellingsovereenkomst waarna uw letselschade dossier gesloten kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie