Afbeelding
Foto Unsplash

Zo bedenk je een pakkende domeinnaam!

11 augustus 2022 om 10:12 Partnercontent

Er zijn zoveel verschillende websites te vinden op het internet. Wanneer je zelf een website wilt starten, voor welke reden dan ook, kan het best wel een uitdaging zijn om de juiste domeinnaam te vinden. Waarschijnlijk is de domeinnaam die nu in je hoofd zit al bezet door iemand anders. Om je zo goed mogelijk te helpen, helpen we je graag een eindje op weg.

Waar heb je een website voor nodig?

Natuurlijk zijn we vandaag de dag vrijwel allemaal online te vinden. Maar de belangrijke vraag is toch echt waar je die website nou precies voor nodig hebt. Is het voor een gezellige vereniging? Ben je onlangs een eigen bedrijf gestart? Ga je een blog beginnen of is het iets compleet anders? Wanneer je weet wat het doel is van je website, is het gemakkelijker om een domeinnaam te bedenken.

Ga op zoek naar de huidige trend

Er zijn al ontzettend veel websites en domeinnamen. Daarom is het belangrijk om je te onderscheiden. Sluit je aan bij de huidige trend die passend is bij je doelgroep. Welke woorden worden er gebruikt door deze doelgroep die aansluiten bij jouw website? Schrijf deze woorden eens op en kijk of je met deze mogelijke woorden tot nieuwe inzichten kunt komen. Probeer bijvoorbeeld ook de Engelse varianten van deze woorden wanneer dit aansluit bij jouw doelgroep. Op sociale media kun je gemakkelijk de huidige trends in de gaten houden.

Ga brainstormen met de mensen om je heen

Daarnaast kun je er ook zeker voor kiezen om, met de mensen om je heen, te gaan zitten en te brainstormen. Het houden van een brainstormsessie met de mensen om je heen kan grote voordelen hebben. Zo krijg je van verschillende mensen unieke ideeën en kun je ook precies zien waar mensen in je doelgroep aan zitten te denken of hoe deze mensen associëren. Doordat er bij brainstormen eigenlijk geen foute antwoorden bestaan is het voor iedereen veilig en vertrouwd om hieraan mee te kunnen doen. Daarnaast biedt dit ook nog eens tal van nieuwe inzichten van andere mensen. Schrijf gewoon alles op, ieder idee kan leiden tot een doorbraak.

Schrijf alles op wat in je opkomt

Het bedenken van de juiste pakkende domeinnaam doe je niet in een paar minuten, tenzij je heel veel geluk hebt. Over het algemeen kost dit veel meer tijd. Wanneer je met iets compleet anders bezig bent kan er weleens iets in je hoofd oppoppen. Maar helaas vergeten we dit over het algemeen net zo snel als dat het in ons opkwam. Net zoals je van je dromen waarschijnlijk weinig kunt herinneren. Zorg dat je altijd pen en papier (of je telefoon) in de buurt hebt om ideeën op te schrijven.

Maak gebruik van een generator

Een andere handige oplossing is het gebruik maken van een generator. Er is een speciale website naam generator te vinden online. Hierin vul je gemakkelijk een aantal zaken in, waarna de computer voor je aan de slag gaat om een domeinnaam te bedenken. Daarnaast checkt deze generator ook gelijk de beschikbaarheid van domeinnamen. Weet je gelijk of je ‘m kunt registreren!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie