Afbeelding
Foto Pexels

De eindeloze mogelijkheden van rijst

17 januari 2023 om 19:52 Partnercontent

Rijst, een ongelofelijk veelzijdig gewas die zijn oorsprong vindt in het Oosten. Al sinds 8000 BC wordt er rijst verbouwd en gegeten op onze planeet. Ondertussen zijn er verschillende soorten van de graansoort gecultiveerd en kun je rijst over de hele wereld vinden. Het is dan ook het meest gegeten hoofdvoedsel in een groot deel van de wereld wordt gebruikt in vele verschillende gerechten. Denk maar eens aan paella, risotto, nasi, sushi enzovoorts. Ga jij zelf ook wel eens aan de slag met rijst in de keuken? In dit artikel ontdek je een aantal mogelijkheden die je hebt wanneer je met een rijstproduct gaat koken. Stap eens uit je comfortzone en ga rijstpapier kopen bij Asian Food Lovers om heerlijke Vietnamese spring rolls te maken!

Rijst koken is voor veel mensen lastig

Rijst koken in een pan levert voor veel mensen problemen op. Te veel of te weinig water, niet gewassen rijst, niet laten rusten, dit zijn allerlei oorzaken waardoor je rijst niet zo goed kan uitpakken. En niemand houdt van kleffe of harde rijst toch? Ga je naar een Aziatisch restaurant, neem dan eens een kijkje in de keuken, en je zult zien dat ze overal elektrische rijstkokers hebben! Maar dat is niet eerlijk zul je wel denken. Niet eerlijk of ontzettend slim, ze koken wel de perfecte rijstkorrel! Dus, wil je geen gedoe meer met rijst in een pan koken, wees dan super slim en kies voor een rijstkoker!

Rijst in internationale keukens

Zoals vermeld is rijst een populaire graansoort over heel de wereld, alhoewel rijst meestal geassocieerd wordt met de Aziatische keuken. Binnen deze gastronomische stroom wordt rijst op allerlei verschillende manieren gebruikt. Denk eens aan het Thaise rijst met mango dessert, de Chinese rijst noedel soep of boter rijst uit Sri Lanka. Ook in Latijns-Amerika wordt rijst veel gegeten! Hier wordt het meestal als bijgerecht geserveerd in combinatie met bonen, salade, een vorm van proteïne zoals vlees, vis of een bakbanaan en een vorm van aardappel. In Mexico vind je rijst vaak terug in een burrito of taco. Ook in Afrika is rijst erg populair. Hier wordt het vaak gegeten in combinatie met kip of groenten en een breed scala aan specerijen. In Zuid-Afrika is de gele rijst met bobotie erg populair en in West-Afrika jollof rijst! In Europa zijn er enkele landen die rijst gebruiken in hun traditionele gerechten. Denk eens aan Griekse tomatenrijst, Italiaanse risotto en Spaanse paella. Weet je al wat jij gaat koken met rijst deze week? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie