Afbeelding
Foto Pexels

Geen groene vingers? Met deze tips hou jij je planten wel in leven!

6 maart 2023 om 15:35 Partnercontent

Planten zijn op dit moment ontzettend populair en zijn zeker een mooie toevoeging aan je interieur. Maar wat nu als je geen groene vingers hebt? Je planten in leven houden is helemaal niet zo heel ingewikkeld, vooral als je een aantal handige tips volgt. Met het volgen van de onderstaande tips gaat het je dit keer vast en zeker wel lukken om je kamerplant in leven te houden. 

Kies voor een makkelijke kamerplant

Het begint al met de keuze van een plant, bepaalde planten hebben nu eenmaal meer aandacht en dus verzorging nodig. Kies daarom voor makkelijke kamerplanten voor in je huis. Een makkelijke kamerplant is bijvoorbeeld de Paradijsvogelplant. Deze mooie groene plant kan ontzettend groot worden en heeft maar weinig verzorging nodig, groene vingers heb je voor deze plant echt niet nodig. Zo zijn er nog wel een aantal makkelijke kamerplanten, bijvoorbeeld een Cactus, de Zamioculcas en de Monstera. 

De plek van de plant

Elke plant heeft een voorkeur wat betreft licht. Sommige planten vinden het prettig om veel zonlicht te krijgen, terwijl andere planten liever in de schaduw staan. Voordat je een plant gaat kopen bepaal je eerst waar deze komt te staan in huis. Staat een plant op de juiste plek, dan is dit al een heel goed begin. 

Zorg voor water én voeding

Een plant heeft uiteraard water nodig en ook qua behoefte is dit per plant verschillend. Bij de aankoop van een plant vind je vaak een kaartje met daarop een aantal tips, ook vaak de hoeveelheid water staat hier op beschreven. Naast het geven van water is het ook goed om een plant af en toe wat voeding te geven. Doe dit in de groeiperiode, vaak is dit van maart tot en met oktober. Door het toevoegen van voeding gaat je plant een stuk beter groeien en blijft de plant ook gezond. 

De grootte van een plantenpot

Bij de aankoop van een kamerplant zit vaak een pot die op dat moment geschikt is qua grootte. Maar wanneer het je lukt om goed voor de plant te zorgen, gaat de plant uiteraard groeien. Al heel snel is het plastic potje te klein en is het tijd om je kamerplant te verpotten. Doe dit het lieft één keer per jaar en het beste is om dit in het voorjaar te doen. Het risico van het verpotten is dat de wortels beschadigen, na het voorjaar heeft de plant voldoende tijd om te herstellen. Niet alleen een andere plantenpot is belangrijk, vervang ook zeker de potgrond. Nieuwe grond zit namelijk boordevol goede stoffen die je plant nog beter laat groeien.

Zoals je hebt kunnen lezen is het gezond houden van je planten niet eens zo heel lastig. Naast de bovenstaande tips is het ook goed om af en toe de dode blaadjes te verwijderen en de plant zo nu en dan besproeien met een plantenspuit. Tot slot, de belangrijkste tips voor het in leven houden van je planten is eigenlijk heel simpel, namelijk geef vooral wat liefde en aandacht aan je planten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie