Afbeelding
Foto: Annie Spratt via Unsplash

Zo stel jij het perfecte lokale Drentse kerstpakket samen

13 oktober 2023 om 00:18 Partnercontent

Ieder jaar krijgen miljoenen Nederlanders hun kerstpakket. Het perfecte moment om als werkgever te laten zien hoeveel je iemand waardeert. Omdat de meesten toch vaak waarde hechten aan een pakket vol lekkernijen, is het ook leuk om het als werkgever eens over een compleet andere boeg te gooien. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen om een kerstpakket samen te stellen, vol met allerlei lokale streekproducten. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om online een kerstpakket Drenthe te bestellen, zodat je verder even nergens omkijken naar hebt. Wel is het goed te weten welke producten enorm populair zijn en welke juist wat minder. Daarom nemen we je in dit artikel mee in de lokale Drentse streekproducten, die absoluut niet mogen ontbreken in je kerstpakket.

Begin met een persoonlijke boodschap in het kerstpakket

Wel of geen lokaal pakket, de persoonlijke boodschap is het eerst waar je als werkgever mee moet beginnen. Dit hoeft echt geen hele lap tekst te zijn, maar een paar zinnen waarin je laat blijken dat iemand ontzettend veel voor jou en je bedrijf betekent, is meer dan voldoende. Dit kun je doen in de vorm van een handgeschreven kaart, maar ook met een paar mooie woorden terwijl je het kerstpakket overhandigd. Ga je online je kerstpakket bestellen, dan kun je ook aangeven dat er een persoonlijke boodschap moet worden toegevoegd, zodat de ontvanger deze direct na het openen te zien krijgt en rustig kan lezen. Zo laat je direct blijken hoe belangrijk iemand voor je bedrijf is geweest en zal de ontvanger deze waardering ook voelen. Helemaal wanneer er vervolgens ook een rijkelijk gevuld pakket volgt.

Lokale lekkernijen

De provincie Drenthe heeft veel te bieden op culinair gebied. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Drentse kniepertjes, heerlijke kaas uit de regio of ambachtelijk gebrouwen bieren. Verwerk deze lokale lekkernijen in het kerstpakket om de ontvanger kennis te laten maken met al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Daarnaast kun je ook denken aan typisch Drentse producten, zoals honing van de lokale imker of vers gebrande koffiebonen van een Drentse branderij. Zo zijn er natuurlijk nog tal van heerlijke producten waaruit je kunt kiezen en is het een beetje afhankelijk van je doel en ook het budget waarvoor je uiteindelijk kiest. Niet voor niets is het daarom ook aan te raden dit uit te besteden, zodat je zelf de focus kunt houden op andere zaken gedurende deze drukke periode.

Kies voor een leuke verpakking

Wanneer je een prachtig kerstpakket hebt samengesteld of hebt laten samenstellen, dan is het natuurlijk ook leuk om te zorgen voor een mooie verpakking. Een saaie kartonnen doos draagt hier nu niet bepaald aan bij. Kies bijvoorbeeld voor een mooie mand met cellofaan, zodat het direct een stuk chiquer oogt. Zonder dat we het ons vaak namelijk realiseren, bepaalt de manier waarop het kerstpakket is verpakt, voor een groot deel hoe de ontvanger reageert. Natuurlijk begrijpen we ook dat het vanuit praktisch oogpunt niet altijd mogelijk is dit te doen, maar is het wel leuk zoveel mogelijk rekening te houden met de manier waarop het kerstpakket uiteindelijk wordt ingepakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie