Een bloemetje voor degenen die zo hard werken.
Een bloemetje voor degenen die zo hard werken. Fenneke van der Vegte

Raadgever: 'Iedereen is zoekende'

4 april 2020 om 08:22 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week in Raadgever Fenneke van der Vegte, raadslid GroenLinks-PvdA, over 'zoekende zijn'.

,,Iedereen is zoekende. Ik zoek naar balans tussen werken- kinderen thuis les geven- raadslid zijn. Ik zoek ook naar hoe ik kan loslaten. Op veel zaken heb ik geen invloed. Ik doe wat ik kan, al betekent dat nu vooral, dat ik dingen niet doe. Het is zoeken voor veel van ons nu onze dagelijkse routine is veranderd. Zoeken naar houvast, naar contact."

VERBINDING ,,Ik zoek ook naar verbinding. Mensen ontmoeten - op afstand - horen hoe het met ze gaat. Mensen die na een week keihard werken de dagen die ze thuis zijn nodig hebben om een beetje op adem te komen. Anderen die vrezen voor hun bedrijf of contact missen. Mantelzorgers die, door het wegvallen van activiteiten, nog meer zorg op hun schouders hebben."

VRIJ ,,In het jaar dat we vieren dat we 75 jaar vrij zijn, zijn er geen bevrijdingsfestivals en een sobere dodenherdenking. Vrij: dat zijn we, maar nu toch net niet zo.
Het is onwerkelijk en werkelijk tegelijk."

BESLUITEN ,,Als raad zoeken we naar hoe we besluiten kunnen nemen- de wet staat online stemmen (nog) niet toe. Het is belangrijk dat er besluiten genomen blijven worden, zodat zoveel mogelijk ontwikkelingen door kunnen. Een voorbeeld hiervan is de energie strategie. Zonder bijeenkomsten helaas, maar u kunt wel digitaal reageren (zie resregioamersfoort.nl). Dat is niet wat we graag zouden willen, maar geen besluit nemen is ook geen optie: we hebben nog steeds te maken met opwarming van de aarde."

ONDERSTEUNEN ,,Als raad kijken we ook naar hoe de gemeente Leusdenaren, bedrijven en instellingen kan ondersteunen. Zodat we hier samen doorheen komen.

Ik heb ook hoop. Hoop door alle mooie verbindingen die ontstaan, door alle creativiteit, door alle nieuwe wegen die we nu moeten nemen. Door alle mensen die de moed hebben door te gaan, keihard te werken en zich niet zomaar bij de situatie neerleggen. Mensen die troost bieden, die anderen toch een beetje houvast kunnen geven in onzekere tijden. Mensen die anderen helpen. Mensen die een luisterend oor bieden.

Dank jullie wel."

Fenneke van der Vegte, raadslid GroenLinks-PvdA, Fenneke.in.leusden@gmail.com.

Sandra van den Bovenkamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie