Afbeelding
Archief

Najaarsnota 2021: Meevaller van half miljoen

30 november 2021 om 12:19 Politiek

LEUSDEN Zoals de zaken er nu voorstaan sluit de gemeente het begrotingsjaar 2021 af met een voordelig saldo van een kleine half miljoen (466.400,= euro, om precies te zijn). Dat blijkt uit de Najaarsnota die het college onlangs presenteerde. 

door Daan Bleuel

Volgens het college kreeg de gemeente meer geld uit ‘Den Haag’ dan waarmee rekening gehouden was. De incidentele meevaller neemt de zorgen over de financiën op langere termijn nog niet weg. De landelijke regering heeft plannen in petto die grote negatieve gevolgen voor de gemeentelijke begroting kunnen hebben. Bij het aantreden van een nieuwe regering zal duidelijk worden in hoeverre de bezorgdheid hierover terecht is. 

VOORSTELLEN Bij de behandeling van de Najaarsnota, die donderdag 2 december voor het eerst op de agenda van een overleg met de gemeenteraad is opgenomen, zal de gemeenteraad ook over een aantal concrete voorstellen van het college moeten besluiten. 

Zo willen B&W 66.500,= euro vrijmaken voor mini-containers ten behoeve van het inzamelen van oud papier. Ondergrondse containers voor datzelfde doel bij appartementengebouwen kosten nog eens ruim een ton (106.00,= euro.)

CONSULTATIEBUREAU Het grootste bedrag (een kleine drie ton) is nodig voor de verbouw van bedrijvenverzamelgebouw ‘De Smederij’, waar het consultatiebureau eerder deze zomer naar toe verhuisde. 

Voor de verbouw van het scholencluster MFC Atria aan de Asschatterweg heeft het college nog eens 46.800,= euro nodig. Daar staat tegenover dat de investeringen in de telefooncentrale een slordige 65.000,= euro lager uitvallen dan begroot. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie