De Avondvierdaagse werd in 2019 voor het laatst gehouden.
De Avondvierdaagse werd in 2019 voor het laatst gehouden. Ruth Kemp

Politiek pleit voor terugkeer vierdaagse op evenementenkalender

Politiek

LEUSDEN In een motie, die vanavond tijdens de raadsvergadering in stemming wordt gebracht, pleiten de fracties van de VVD en Lokaal Belangrijk voor een terugkeer van de  Avondvierdaagse op de evenementenkalender. Het college zou daar een actieve rol in moeten gaan spelen.

door Daan Bleuel

De partijen willen dat het college contact opneemt met de organisatie van de Avondvierdaagse, om te horen wat de plannen voor 2023 zijn. Door corona raakte het evenement na 2019 in het slop. Ook dit jaar ging de wandelvierdaagse niet door, hoewel er nu geen belemmerende corona-maatregelen waren. 

ONDERSTEUNEN Om het de organisatie makkelijker te maken, willen VVD en Lokaal Belangrijk dat het college nagaat waar het de organisatie van het populaire festijn kan ondersteunen en faciliteren. De partijen noemen de vierdaagse ‘een grote verbindende factor binnen de gehele gemeente’. 

Met name de brede belangstelling voor het sportieve evenement, van jongere tot volwassene, spreekt de indieners van de motie aan. ,,Na corona staat sport en bewegen hoog op de agenda van de gemeente Leusden’’ , voegen VVD en Lokaal Belangrijk daaraan toe. Ook vinden ze Leusden ‘bij uitstek een wandel- en fietsgemeente’. 

Aanvulling: De motie is donderdag uiteindelijk niet in stemming gebracht toen de VVD te horen kreeg dat de organisatie het optuigen van de editie voor 2023 inmiddels voortvarend heeft opgepakt. Volgens wethouder Kiel kan de organisatie van de Avondvierdaagse indien nodig en waar nodig rekenen op ondersteuning van de gemeente.

advertentie
advertentie