Een voorbeeld van een zweepmast (archieffoto ter illustratie).
Een voorbeeld van een zweepmast (archieffoto ter illustratie). Gerwin van Luttikhuizen

Provincie vervangt zweepmast verkeerslichten Arnhemseweg

24 januari 2023 om 09:19 Verkeer en vervoer

LEUSDEN In de avond en nacht van 2 op 3 februari vervangt de provincie Utrecht de zweepmast van de verkeerslichten op de Arnhemseweg (N226) ter hoogte van de Rijk van Loenenbaan in Leusden.

,,De vervanging is nodig, omdat de zweepmast is verzakt en de achtergrondschilden van de verkeerslichten geraakt worden door hoge vrachtwagens. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer vertraging ondervinden.Aannemer Vialis voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht op donderdagavond 2 februari om 19.00 uur en duren tot vrijdagochtend 3 februari 5.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden geldt er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Het autoverkeer wordt door verkeersregelaars beurtelings langs de werkzaamheden geleid (om-en-om regeling). Bussen blijven gewoon rijden, maar ondervinden mogelijk wat vertraging vanwege de tijdelijk minder ruime bocht.
Voor fietsers is er alleen hinder als er een bus aankomt. Ze worden dan even tegengehouden door verkeersregelaars. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle en vrije doorgang.
De wegwerkzaamheden brengen wat geluidsoverlast met zich mee door de boring en het intrillen van de nieuwe mast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie