,,Bij mij geen standaard vragenlijst of een intake", zegt De Winter.
,,Bij mij geen standaard vragenlijst of een intake", zegt De Winter. Arnoud J. Spaaij
Advertorial

Pure Energetische Therapie voor onbegrepen pijnklachten

30 september 2020 om 15:15 Zakelijk

LEUSDEN Soms loop je vast en biedt reguliere gezondheidszorg geen oplossing meer. Maar je hebt toch pijn of je voelt je slecht. Dan hoef je zeker niet bij de pakken neer te zitten. Pure Energetische Therapie kan helpen. Hanneke de Winter vertelt hoe zij dit al jaren biedt aan velen.

Arnoud J Spaaij

,,Mensen kunnen bij mij terecht als artsen in de reguliere geneeskunde zeggen ‘Wij kunnen niet verder’ of ‘Je moet er maar mee leren leven’ terwijl je je onbegrepen voelt en je het gevoel hebt dat er onvoldoende naar je geluisterd wordt”, zegt Hanneke de Winter als ze haar verhaal vertelt in haar praktijk in Groenhouten. ,,Ik wijk nogal af van het gangbare.” Ze doelt daarmee vooral op dat ze in de loop van de jaren gewerkt heeft aan een manier om mensen te begeleiden die eigenlijk bij ieder individu aangepast kan worden. ,,Bij mij geen standaard vragenlijst of een intake”, zegt De Winter, ,,ik begin met een kop thee of water en vraag dan wat er belangrijk is voor jou om met mij te delen. Ik luister en schrijf veel op na afloop van ons eerste gesprek. Dat geeft mij veel informatie over de mensen zelf en de patiënt weet ‘Er wordt naar mij geluisterd’.” Later werkt De Winter het uit voor een behandelplan. Ze besteedt aandacht aan zowel lichaam, geest, emotie en indien wenselijk het spirituele aspect.

ENERGIEBALANS Bij energetische behandeling vindt aanraking op het diepste niveau plaats met als doel de energiebalans te helpen herstellen. Daar staat overigens zorgvuldigheid en veiligheid bij voorop. ,,Ik vraag dan ook altijd eerst of ik mensen mag aanraken. Met magnetiseren haal ik geblokkeerde energie weg en wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd.”
Door haar sterke gevoel en band met India past De Winter ook Ayurvedische massage in haar praktijk toe. ,,Dat helpt ook om ziekten te voorkomen.”

De Winter behandelt iedereen passend maar heeft aan de basis een aantal therapieën. Ze is afgestudeerd energetisch-therapeut, deed een groot aantal opleidingen en trainingen en is hooggevoelig. Ze legt bedachtzaam uit: ,,Somatische onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) zijn vaak onbegrepen klachten. Als een arts geen diagnose kan stellen die de pijnklachten voldoende kunnen verklaren dan kunnen we samen kijken naar de behandelmogelijkheden.”

De Winter behandelt vooral in samenwerking met de cliënt. ,,Ik vind het fijn dat ik mensen mag begeleiden zodat ik kan meelopen in het proces naar balans in het leven.”
Een periode waarin een therapie loopt kan erg variëren. ,,Het aantal behandelingen is ook per persoon verschillend. Bovendien maak ik voor iedereen een mapje met informatie. Daarin staat wat je kan verwachten, hoe de behandeling verloopt en welke effecten je zal ervaren.”
Een aanvullende verzekering dekt vaak deels de behandeling. Hanneke de Winter biedt tijdelijk een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Pure-Energetische Therapie
Koolzaadland 29
3833 CJ Leusden
www.pure-energetischetherapie.nl
Tel. 06-23910535

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie