Smaakmeesters Bart Buitenhuis en Raimond Zuure slaan de handen ineen.
Smaakmeesters Bart Buitenhuis en Raimond Zuure slaan de handen ineen. Marco Bosmans

Wapengekletter tijdens ‘voortruffelijke’ avond in Restaurant BuitenHuis

9 november 2021 om 10:00 Zakelijk

LEUSDEN Restaurant BuitenHuis was afgelopen weekend het toneel van een Franse aangelegenheid. Tijdens een exclusief truffeldiner werden vier gasten onderscheiden met het diplôme de sabreur. Zij wisten, onder toeziend oog van de commandeur van de Confrérie du Sabre d’Or, enkele champagneflessen met een sabel te ontkurken. 

Deze Franse traditie komt nauwkeurig, want het breken van de flessenhals mag onder geen beding leiden tot splinters in de fles. Na de geslaagde ‘sabrage’ kon de champagne dan ook zonder zorgen worden uitgeschonken in een verfrissende spoom voor de dinergasten.

Chef-kok Bart Buitenhuis liet het Franse ontpoppen aan zich voorbijgaan. Hij had zijn handen immers vol aan zes truffelgangen. ,,Het was een idee van truffelspecialist Raimond Zuure uit Leusden om het lekkerste natuurproduct bij ons een podium te geven. Dat vond ik een geweldige eer. Zo heb ik een truffelcrème verwerkt in een couscous van bloemkool met gepocheerd kwartelei, hazelnoot, romanesco en piccalilly. In het hoofdgerecht krijgt de diamanthaas met witlof en groene asperge een beetje witte truffel. Die wordt aan tafel geschaafd en is echt heerlijk. Tot op heden zijn de reactie echt fantastisch, ja. Ik zou er verlegen van worden. Misschien moet ik de truffel gewoon even op de kaart houden. Net als de champagne.” 

Aftoppen van de spoom met champagne.
Ontkurkte champagneflessen.
Ravioli (voorgerecht)
Diamanthaas (hoofdgerecht)
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie