Alex Leijten staat voor een persoonlijke behandeling en begeleiding.
Alex Leijten staat voor een persoonlijke behandeling en begeleiding. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Eerste chiropractiepraktijk in Leusden

13 januari 2022 om 14:59 Zakelijk

LEUSDEN Midden in het dorp is de nieuwe chiropractiepraktijk van Alex Leijten gevestigd. De chiropractor opende vorige week de deuren van zijn nek- en rugkliniek en brengt naast zijn opleiding en deskundigheid ook meer dan tien jaar ervaring mee.

Arnoud J Spaaij

Stap je bij Chiropractie Leusden binnen dan wordt je persoonlijk door Alex Leijten welkom geheten. En dat is precies waarom Leijten de allereerste chiropractiepraktijk van Leusden is begonnen. „Ik wil graag persoonlijk werken waarbij de patiënt centraal staat en ik de mensen in alle rust kan helpen met hun klachten. Door analyse, diagnose en behandeling van veel verschillende aandoeningen in het bewegingsapparaat kan ik helpen. Preventie van klachten staat hoog in het vaandel.”

MILJOENEN MENSEN Een chiropractor is een universitair opgeleide zorgprofessional. Rug-, nek-, en hoofdpijnklachten zijn de voornaamste werkterreinen met of zonder uitstraling naar armen of benen. Hoewel chiropractie als alternatieve en complementaire gezondheidszorg wordt gecategoriseerd hebben miljoenen mensen de weg gevonden naar deze zorg. „Gelukkig weten verzekeringen dat ook,” legt Leijten uit. „Bij een aanvullende zorgverzekering krijg je meestal je behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Ook zonder huisartsverwijzing. Tevens gaat dit niet van het eigen risico af.”

Een goed functionerende wervelkolom zorgt op zijn beurt weer voor soepele en losse spieren. Op deze manier wordt de klacht bij de oorzaak aangepakt

OPLEIDING ,,In Nederland is er geen opleiding. Daarom volgde ik in Engeland aan de AECC universiteit de vijfjarige full time opleiding. Het curriculum komt daar grotendeels overeen met de studie geneeskunde. Daarna werkte ik in verschillende praktijken, waar de nodige ervaring is opgedaan. Als biomechanisch specialist van de wervelkolom is een chiropractor dè specialist bij uitstek in het opsporen en corrigeren van zogenaamde gewrichtsblokkades en disfuncties in de wervelkolom. Dit kan door het manipuleren van de vastzittende gewrichten - bekend als het kraken - of middels mobilisaties van de gewrichten. Dit kraken heeft niks met botten te maken maar zijn slechts luchtbelletjes die uit het gewricht komen, net zoals de knokkels van de hand een geluid kunnen maken.”

Daarnaast kunnen er tijdens de behandeling ook verschillende spiertechnieken, dry needling, houdingsadviezen en oefeningen aan bod komen. ,,Een goed functionerende wervelkolom zorgt op zijn beurt weer voor soepele en losse spieren. Op deze manier wordt de klacht bij de oorzaak aangepakt.”
Zelf leeft Leijten ook gezond: „Ja ik wandel, fiets, zwem in natuurwater en af en toe neem ik een bad in The Cryo Lounge hier in de Hamershof.”

BEHANDELTAFEL In de behandelkamer staat een geavanceerde behandeltafel met verschillende opties. Zo zit er een automatisch tractiemechanisme voor verlichting bij rug- en herniaklachten. Daarnaast zijn alle kussens voorzien van luchtcompressie waardoor er met minimale druk al beweging in een gewricht gebracht kan worden.

Chiropractie Leusden
Hamersveldseweg 85
3833 GM Leusden
chiropractieleusden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie