Harriët Verkleij komt voor het eerste gesprek vaak bij haar klanten thuis.
Harriët Verkleij komt voor het eerste gesprek vaak bij haar klanten thuis. Harriët Verkleij
Vakvrouwen in Beeld

Harriët Verkleij biedt eerste hulp bij een nalatenschap

Zakelijk

REGIO Als je Harriët Verkleij spreekt over haar werk, valt meteen op met hoeveel inzet en gedrevenheid ze dit doet. ,,Mensen hebben rond een overlijden zoveel vragen, er is vaak veel onzekerheid, zorgen, soms regelrechte paniek. De meeste mensen maken een nalatenschap maar een enkele keer mee, hoe weet je dan hoe je dat aan moet pakken? Ik kan hen meestal al snel geruststellen en op weg helpen. Voor mij is het dagelijks werk, ik weet de weg.“

Harriët is NalatenschapsMakelaar, dat betekent dat ze mensen bijstaat met alle mogelijke vragen over nalatenschappen. Ze adviseert erfgenamen, die na een overlijden met allerlei lastige situaties en vragen worden geconfronteerd. En ze helpt ook mensen die hun eigen nalatenschap willen vormgeven en regelen. ,,Wat helpt, is dat ik veel plezier heb in dit werk. Soms is het moeilijk, soms ook erg emotioneel, maar ik probeer het altijd licht te houden. Dat stellen de mensen met wie ik werk ook op prijs. Er zijn steeds weer nieuwe situaties, er is altijd van alles uit te zoeken. Maar ik heb een brede ervaring en een groot netwerk, dus hoewel het ook voor mij vaak puzzelen is, kom ik vrijwel overal uit.” 

Wat helpt, is dat ik veel plezier heb in dit werk. Soms is het moeilijk, soms ook erg emotioneel, maar ik probeer het altijd licht te houden

VOORBEELDEN Om een beeld te geven van de mensen die bij Harriët aankloppen:
- Een weduwe, geen kinderen en weinig familie. Ze maakt zich al lange tijd zorgen over hoe het straks moet met haar uitvaart en aan wie ze haar bezit zal nalaten.

- Een gescheiden moeder met een minderjarige dochter. Haar ex-man is overleden en de dochter is zijn erfgenaam. Maar hij laat alleen schulden na, wat nu?

- Vader en moeder zijn overleden, vier kinderen met onderling geen beste verstandhouding. Het schiet niet op met de afhandeling van de erfenis, over elke beslissing ontstaat ruzie.

- Een echtpaar met twee kinderen, helaas is met een van de kinderen het contact verbroken. Hoe moet dat nou straks als zij overlijden?

BEZOEK AAN HUIS Voor de eerste kennismaking bezoekt Harriët de mensen meestal thuis. In de eigen vertrouwde omgeving praat het gemakkelijker dan op een kantoor. Dan brengen ze samen de situatie in kaart en bekijken ze wat Harriët daarin kan betekenen en wat de mensen toch zelf kunnen doen.

’IK BIED RUST’ ,,Het komt voor dat mensen al na het eerste gesprek zeggen: ‘Wat ben ik blij dat ik je gevonden heb, nu durf ik er weer op te vertrouwen dat het goed komt, nu kan ik weer rustig slapen.’ Het is fantastisch om dit werk te mogen doen, om zo van betekenis te kunnen zijn.”

Harriët Verkleij, Nalatenschapsmakelaar
tel. 06-42923997
www.hulpbijdeerfenis.nl.

Deze advertorial maakt deel uit van onze speciale uitgave Vakvrouwen in Beeld. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

advertentie
advertentie