Bij The Cryo Lounge wordt gewerkt met transformational cupping, een combinatie van verschillende behandelmethoden.
Bij The Cryo Lounge wordt gewerkt met transformational cupping, een combinatie van verschillende behandelmethoden. Rinus van Denderen

‘Cupping werkt fysiek en mentaal’

1 december 2022 om 14:00 Zakelijk

LEUSDEN Wel eens gehoord van ‘cupping’? Een alternatieve geneeswijze, die eeuwen geleden haar oorsprong in China vond. Tegenwoordig kun je ook in Nederland op steeds meer plekken terecht voor een cuppingbehandeling, waaronder bij The Cryo Lounge in Leusden. Maar wat is cupping precies – en wat zijn de voordelen ervan?

Volgens Chantal de Graaf, mede-eigenaar van The Cryo Lounge, bestaat cupping in diverse vormen. ,,Wij werken zelf met ‘transformational cupping’, een combinatie van verschillende behandelmethoden, zoals cupping, manuele therapie, voeding en detox.”

KLACHTEN BESTRIJDEN Chantal vertelt dat cupping een waardevolle en effectieve manier is om verschillende klachten te bestrijden. ,,Denk aan het verminderen van oud vet en cellulitis, het tegengaan van verklevingen of het afvoeren van afvalstoffen, oud zeer en trauma’s. Ook werkt cupping tegen blokkades in het lichaam, het behandelen van littekens, striae en bindweefsel. Cupping kan de werking van je lymfesysteem verbeteren en daarnaast werkt het verlichtend bij pijn rondom spieren, pezen, gewrichten en organen”, zegt de onderneemster, die de behandeling zelf regelmatig uitvoert. ,,Cupping werkt op meerdere lagen van je lichaam, zowel fysiek als mentaal.”

ZO WERKT HET Afhankelijk van wat bij iemand past, maakt Chantal een behandelplan. ,,De een wil graag de rug en nek los laten maken, de ander het gezicht of juist de benen. Alles is mogelijk. We cuppen het hele lichaam, van top tot teen.”

Hoe dat in praktijk precies werkt? ,,Tijdens de behandeling plaatsen we een cup op je lichaam. Deze cup zuigt vacuüm, waardoor je huid omhoog wordt getrokken. De cup bewegen we vervolgens in kleine bewegingen over je lichaam. Doordat je huid herhaaldelijk omhoog getrokken wordt, ontstaat er letterlijk en figuurlijk ruimte. Knopen, afvalstoffen en vetverklevingen komen hierdoor los en alles gaat weer beter stromen.”

,,Veel cliënten geven aan zich lichter, helderder en energieker te voelen door transformational cupping”, zegt Chantal, die met de behandeling ook mensen helpt om blessures, ontstekingen en darmklachten te verminderen. ,,Het is wetenschappelijk bewezen dat onze cellen emoties opslaan. Het kan zijn dat het trauma na een val met de fiets nog jarenlang in de cellen van je lichaam blijft zitten. Cupping maakt dit trauma los.” 

VERLICHTEND GEVOEL Na een cupping behandeling heeft zowel je bloed als je energie weer vrij spel. Dit kan een verlichtend gevoel geven en zorgen dat pijn en andere klachten verminderen of verdwijnen. ,,Sommige mensen hebben maar één behandeling nodig, anderen komen vaker terug omdat ze het zo fijn vinden. In het begin kan het even gek of wat pijnlijk voelen, maar daar wen je al snel aan.”

PERSOONLIJKE BENADERING Ga je langs bij The Cryo Lounge voor een cupping sessie, dan kun je rekenen op een persoonlijke benadering. ,,Je kunt door mij of door een van mijn collega’s gecupt worden. Hierbij kun je kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke behandelaar. Bij iedere cliënt verdiepen we ons in wat er ten grondslag zou kunnen liggen aan de klachten - en hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan de verdwijning of vermindering daarvan. Op de dag van de afspraak heten we je van harte welkom op onze behandeltafel. Je krijgt een warme deken over de delen die we niet behandelen en dan gaan we van start. Na een uur kleed je je rustig weer aan en maken we nog een kop thee voor je.”

Interesse? Een kennismakingssessie kost normaal gesproken € 75,-, maar in de maand december betaal je slechts € 49,45. Neem contact op via info@thecryolounge.nl of bel naar 033-7853830.

Dit artikel wordt u aangeboden door The Cryo Lounge.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie