Ron Bokkers rechts met de beker in de hand, samen met drie van zijn medewerkers.
Ron Bokkers rechts met de beker in de hand, samen met drie van zijn medewerkers. Mariska Stehouwer

Leusdense vestiging uitgeroepen tot ‘Kippie van het jaar 2022’

30 januari 2023 om 08:56 Zakelijk

LEUSDEN Ron en Petra Bokkers staan sinds april 2019 als franchisers in hun filiaal in Leusden. Ze gingen met een nieuw team medewerkers aan de slag en hun inzet werd onlangs beloond met een beker. Kippie Leusden mag zich ‘Beste Kippie van Nederland’ van het jaar 2022 noemen. De uitslag is vanuit het hoofdkantoor aan alle winkels per mail bekend gemaakt. Ron had de mail zelf nog niet gezien toen hij werd geappt door de eigenaar van een andere Kippie-winkel die hem feliciteerde. Verbaasd en blij verrast is Ron met deze waardering.

Kippie is een landelijk winkelformule met kant-en-klaar maaltijden, gegrilde kipproducten en de Kippiepannen. Op dit moment telt Nederland zestig Kippie winkels. Kwaliteit op het gebied van voedsel en klantencontact als voedselveiligheid staan hoog aangeschreven. Jaarlijks worden alle filialen van Kippie bezocht door mystery shoppers van de Onderzoeksfabriek. De resultaten van deze bezoekjes, telefoongesprekken en mailcontact en ook hoe medewerkers reageren op mailtjes en een klacht zorgen voor een waardering van het filiaal. 

Petra en ik vinden dat alle medewerkers alle werkzaamheden moeten kunnen verrichten binnen onze winkel en wij staan daar tussen in

Ron vertelt enthousiast: ,,Ook krijgen we jaarlijks bezoek van de inspectie op het gebied van voedselveiligheid. Dit wordt uitgevoerd door een commercieel bedrijf volgens de NVWA checklijst. Hier was het resultaat 100 punten van de 100, dus ook een mooie score. We werken er ook hard voor. Toen we het filiaal overnamen, moesten we echt wel van voor af aan beginnen met opbouwen. Petra en ik vinden dat alle medewerkers alle werkzaamheden moeten kunnen verrichten binnen onze winkel en wij staan daar tussen in. We kennen geen hiërarchie binnen het team. Het heeft ons als team een boel energie gekost en deze eerste prijs zie ik ook echt als beloning voor het harde werken en een prestatie die we met het hele team hebben bereikt.”

FLEXIBELE ENERGIEPRIJZEN Voor hun eerste jaar op ’t Plein voorbij was, moesten de franchisenemers het hoofd bieden aan de corona-maatregelen en afgelopen jaar kwamen daar nog de fors verhoogde energieprijzen bij. Ron: ,,Wij hebben een flexibel contract en zijn dus afhankelijk van de dan geldende prijzen. Op dit moment gaat het gelukkig beter. Een dag van te voren kunnen we nu de prijzen van gas en stroom zien. De koelcel en vriescel en koelvitrines staan continu aan, daar kan je niets aan veranderen. De grilltijden passen we nu aan. Grillen is erg energie-intensief, dus het loont wel om daar goed naar te kijken. Daarnaast verliezen we de versheid van de producten niet uit het oog.”

Kippie Leusden is te vinden op ’t Plein 31 en bereikbaar via leusden@kippie.nl of tel. 033-7370192. Naast een bestelde maaltijd afhalen kan men ook maaltijden laten bezorgen. Meer informatie: www.kippie.nl/leusden.

Marsika Stehouwer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie