De jeugd van MHC Leusden: Florian, Marit, Berend en Kasper.
De jeugd van MHC Leusden: Florian, Marit, Berend en Kasper. Brenkman Communicatie
Advertorial

Plezier in hockey belangrijk bij MHC Leusden

14 september 2023 om 17:39 Zakelijk

Bij MHC Leusden staat plezier in het spel en plezier met elkaar voorop, of je nu 4 of 84 jaar bent. ,,We zijn een club met een gezellig verenigingsleven, gewoon de leukste hockeyclub in de wijde omgeving”, zegt voorzitter George Spier enthousiast.

door Marco Jansen

Wat maakt hockey voor de jeugdleden van MHC Leusden zo leuk en wat is er bijzonder aan de vereniging? Berend van Noordenne en Kasper Roest uit JO8, Marit van der Voort uit MO12-1 en Florian de Kleine uit JO18-1 vertellen er meer over. Ze zijn alle vier gestart bij de funkeys.

Bij MHC Leusden traint de jeugd de jeugd. Marit (11) is samen met een teamgenootje trainster van JO8. ,,We hebben net de eerste training gegeven, dat was leuk. Een hoofdtrainer helpt ons. Ik hoop dat de kinderen na dit jaar beter snappen wat ze kunnen doen.” Ook Florian is trainer/coach met een teamgenoot. ,,We doen dat graag. Wij hebben veel geleerd van onze eigen trainer/coach. Ik keek altijd naar hem op. Nu val ik wel eens in bij zijn team en hockeyen we samen.”

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Met de JO18-1 speelden we Landelijk Super A, het één na hoogste niveau

Op MHC Leusden heeft de jeugd veel spelplezier. Marit: ,,Hockey is leuk. Je bent samen sportief bezig in een team met een stick en bal en het is gezellig.” Kasper (7) en Berend (7) vullen aan. ,,We gaan graag naar de trainingen maar hebben nog meer zin in de wedstrijden. Eindelijk mogen we tegen andere clubs spelen, omdat we nu JO8 zijn.”
Ook Florian (17) is enthousiast. ,,Ik heb het enorm naar mijn zin hier. Ik heb geen behoefte om ergens anders te gaan hockeyen. Al mijn vrienden zijn hier. We hockeyen al 12 jaar samen. Het is eigenlijk een grote familie. Ook met de meiden/dames, de jongere jeugd en de ouderen op de club. We kennen elkaar allemaal, het is echt gezellig.”
Florian speelde afgelopen jaar op het hoogste niveau dat Leusden ooit heeft gehaald. ,,Afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Met de JO18-1 speelden we Landelijk Super A, het één na hoogste niveau. We waren tweede geworden in die competitie, dus mochten we meedoen aan De landelijke Finaledag Super 018. Met alle nummers 1 en 2 van de landelijke Super A competities. Een hele mooie afsluiting dus!”

VEEL ACTIVITEITEN

Marit vindt het leuk bij MHC Leusden omdat er veel georganiseerd wordt, zoals het jaarlijkse CD-kamp dat al meer dan 20 jaar een traditie is. De begeleiding ging vroeger zelf ook naar het CD-kamp. ,,We gaan dan kamperen op het miniveld op de herfstvakantie. Het is twee dagen sport, spel en plezier. We slapen niet veel. Ik hoop dat ik dit jaar weer kan.” Berend: ,,Ook is er vaak een springkussen op de club.”

,,We kunnen meer jongens en meiden gebruiken. Dus wil je kijken of je hockey leuk vindt, kom dan naar een Vriendjesdag. Of doe mee met Stick & Bitje”, sluiten Berend en Kasper af. Op www.mhcleusden.nl vind je alle info.

Deze advertorial wordt u aangeboden door MHC Leusden en maakt deel uit van onze commerciële bijlage ‘Sporten in de gemeente Leusden’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie