Afbeelding
Mariska Stehouwer

Buitenschilderweek: expositie in Woudenberg ter afsluiting

25 september 2022 om 15:05 Activiteiten

In de week van 4 tot en met 8 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats. Op deze 24ste editie is er weer met veel enthousiasme getekend en geschilderd in allerlei technieken door 38 deelnemers dit jaar. De meeste hebben ook vijf dagen deelgenomen. Iedereen heeft plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast of camera, meldt de organisatie. Van te voren waren er door Wanda Landwaart zes inspirerende locaties gezocht waar de groep iedere keer naar toe ging om daar of in de omgeving te tekenen of te schilderen. Op die locaties in de omgeving hebben de kunstenaars hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. 

LEUSDEN De schilders van de Buitenschilderweek Leusden-Woudenberg exposeren van zaterdag 15 oktober tot en met donderdag 10 nevember hun werken van dit jaar gedurende vier weken in Galerie de Kunstberg, aan de Dorpsstraat 40 in Woudenberg.

Deze jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn een begrip in Leusden en Woudenberg. De organisatoren zijn Carel Wiggerman, Wanda Landwaart, Patrice de Jonge (allen lid van de Vrije Kwasten uit Leusden) Martin Vermeul en Geke Steenmetz. Het mooie weer maakte weer een feestje van deze buitenschilderweek en door vele deelnemers ervaren als een extra vakantieweek.

De feestelijke opening is op zaterdag 15 oktober om 16.00 uur met de wethouder van Kunst en Cultuur Moniek van de Graaf. Er zijn hapjes, drankjes en muziek. Wie interesse heeft om ook mee te doen; In 2023 is de buitenschilderweek van 3 tot en met 7 juli. Deelname is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie