Afbeelding
Archief BDUmedia

Leusden Jazz krijgt nieuwe opzet

20 augustus 2018 om 09:56 lokaal

LEUSDEN In een andere opzet zal in het weekeinde van 12-14 oktober Leusden Jazz worden gehouden: op de Hamershof en in Theater de Tuin, de Korf en de sportzaal. Het festival beleeft zijn zevende editie.

Er is een keur aan toonaangevende artiesten gecontracteerd met als hoofdact voor zaterdagavond Shirma Rouse die met haar orkest een tribute aan Aretha Franklin zal geven. Op vrijdag staat jazzdiva Izaline Calister op het podium met zanger Thom Hoorweg en Round Midnight Orchestra. Op zondag wordt de kindertheatervoorstelling 'Kleine Louis' twee keer opgevoerd. Verder komen onder andere Hermine Deurloo, Mike Boddé, rapper Okwaro en de Leusdense saxofonist Alexander Beets met broer Peter Beets. Denise Notenboom, directievoorzitter Rabobank Amersfoort Eemland, vindt het logisch ook hoofdsponsor te worden van Leusden Jazz. Daarnaast heeft het lokale bedrijfsleven zich in brede zin als sponsor aangemeld. Willem Korteling is toegetreden tot het bestuur met de portefeuille sponsoring. Wim Ouben, voorzitter van Theater de Tuin, zet zich met zijn organisatie in om het festival een succes te maken. Ron Verhoeve blijft in ieder geval dit jaar nog betrokken als voorzitter van Stichting Leusden Jazz.

Winkelcentrum de Hamershof biedt in samenwerking met Leusden Jazz op vrijdagavond en zaterdag vanaf 12.00 uur een gratis buitenprogramma aan voor het winkelend publiek. Met meerdere looporkesten waaronder de Thundering Dixie Haerts en een podium waar Paul van Kessel, Young VIP Kika Sprangers en vele anderen komen optreden. Ook wordt nog gezocht naar jong Leusdens talent dat met de bekende jazz musici op het podium wil staan. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie