The Other Side of Hope
The Other Side of Hope Onbekend

Film in Theater De Tuin: 'The Other Side of Hope'

9 september 2018 om 22:08 lokaal Deel je nieuws

Een illegale Syrische vluchteling komt in contact met een vijftiger die een nieuw leven begint. Met vallen en opstaan slaan  ze zich door het leven. Een actueel verhaal over hoop en menselijkheid, met humor gebracht door regisseur Aki Kaurismaki (Le Havre), die voor zijn scherpe dialogen en prachtige beelden beloond werd met een Zilveren Beer op het IFFR in Berlijn.

In Helsinki doekt Waldemar, textielhandelaar, zijn zaak op na ruzie met zijn vrouw. Hij wint een kapitaaltje bij het gokken en koopt een restaurant. Daar vindt hij Khaled, een Syrische vluchteling, wiens asielaanvraag is verworpen en hij neemt hem in dienst. Waldemar en zijn medewerkers zorgen voor nieuwe papieren. Dan vindt Khaled met hulp van zijn vriend zijn zus Miriam terug, die in Litouwen beland was. Na hun hereniging wordt Khaled aangevallen door racistisch straattuig en levensgevaarlijk gewond. Deze geestige en melancholische film toont ondanks alles geloof in de mens en hoop op een betere toekomst.

Ma 17/Di 18/9, 20.00 uur, € 8,00, 12+. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie