Deze impressie geeft weer hoe de nieuwe buurt er zal komen uit te zien. De velden 4 en 5 worden nu ingevuld.
Deze impressie geeft weer hoe de nieuwe buurt er zal komen uit te zien. De velden 4 en 5 worden nu ingevuld. Alliantie/WSL

Meer woningen beschikbaar

26 september 2018 om 06:29 lokaal

ACHTERVELD Alliantie Ontwikkeling en Woning Stichting Leusden hebben opnieuw een deel van het nieuwbouwproject van de wijk Groot Agteveld in de aanbieding. De verkoop van de velden 4 en 5 met daarop 33 koopwoningen en 5 vrije bouwkavels start donderdag.

Arnoud J Spaaij

Er is een afwisselend aanbod op de middelste velden van de nieuwbouwwijk in aanbouw. Er komen twintig rijtjeswoningen, zes twee-onder-een-kapwoningen, zeven levensloopbestendige woningen en vijf vrije kavels.

De rijtjeswoningen hebben een oppervlakte van 120 vierkante meter, de twee-onder-een-kappers van 159 vierkante meter en de vrije kavels 390 vierkante meter. De zeven levensloopbestendige woningen krijgen twee woonlagen. Een slaapkamer op de begane grond maakt het voor ouderen mogelijk om langer in een dergelijke woning te wonen ten opzichte van een woning met een conventionele indeling.

VRAAG De vraag naar woningen voor ouderen is de afgelopen jaren - door de vergrijzing en het (noodzakelijk) langer zefstandig blijven wonen - toegenomen, terwijl bij het maken van de plannen voor deze wijk, in de eerste jaren van deze eeuw, vooral werd ingezet op starterswoningen. Op Woneninachterveld.nl zijn de details, prijzen en ligging van de aangeboden woningen te zien.

Verwacht wordt dat gestart kan worden met de bouw van de woningen in het eerste kwartaal van 2019. Voorwaarde is wel dat 70 procent van de woningen verkocht is. Alliantie en WSL denken dat de belangstelling voor de woningen groot zal zijn. In een verklaring laten ze weten: ,,De aanloop naar de start verkoop liep iets anders dan de voorgaande velden. Op de nieuwe website Woneninachterveld.nl konden geïnteresseerden zich aanmelden en woonwensen opgeven. In vier weken tijd werden er 355 woonwensen ingevuld, waarbij 51% aangeeft heel erg graag in Achterveld te willen wonen. Hieruit blijkt de grote interesse voor dit project."

VOORRANG Het aanbod van woningen is dan ook aangepast ten opzichte van eerdere plannen. Zo hoopt men beter te voorzien de wensen. Dit dus in tegenstelling tot de eerdere deelprojecten van Groot Agteveld. Zowel de appartementen, in de flat die verrezen is op de plek waar ooit de coöperatie stond, als de woningen die sinds kort zijn opgeleverd, kwamen met vertraging tot stand. Daarom wordt nu aan kopers, die hun financiering vooraf reeds rond hebben, voorrang gegeven bij de verkoop.

Op donderdag 27 september zijn er ook hypotheekadviseurs aanwezig op de bouwlocatie aan de Groot Agteveldlaan in Achterveld. Tussen 17:00 en 19:00 uur start donderdag de inschrijfprocedure. Er kan dus gelijk worden ingeschreven maar er staan ook informatiepanelen met impressies en plattegronden voor geïnteresseerden. De makelaar en de aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De prijzen variëren net zo sterk als de differentiatie van de woningen. Van 212.000 euro voor een vrije kavel tot 465.000 euro voor een twee-onder-een-kapwoning. In het middelste deel van de wijk worden ook huurhuizen gebouwd. De toekenning daarvan gebeurt op een later tijdstip.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie