Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Archief BDUmedia

Samenspraak maakt kans op eretitel van 'Taalheld 2018'

26 september 2018 om 11:17 lokaal

LEUSDEN Samenspraak Gilde Leusden is genomineerd voor de regionale verkiezing van Taalheld 2018 in de categorie Bruggenbouwer. Dit is een organisatie of persoon die zich bijzonder inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.

Volkomen onverwacht ontvingen de coördinatoren van Samenspraak, Dineke Pals en Anke de Jong, vorige week dit bericht van Stichting Lezen en Schrijven. Arienne Bosveld, een van de taalcoaches van Samenspraak Gilde en het Taalhuis, kreeg het bericht dat zij persoonlijk genomineerd is voor Taalheld in de categorie taalcoach.

VERDIEND Veel werk is de afgelopen jaren ook verzet door coördinator Marianne Diesfeldt, die dit voorjaar afscheid genomen heeft. Zij, Arienne Bosveld en alle taalcoaches en de coördinatoren hebben de nominatie met hun inzet verdiend, vinden veel betrokken. Wie hen bij de jury heeft voorgedragen, is niet bekend.

De Taalhelden verkiezingen worden elk jaar door Stichting Lezen en schrijven georganiseerd. Anke de Jong van Samenspraak Gilde: ,,Op vrijdag 28 september is er in Utrecht Overvecht een feestelijke bijeenkomst, waarvoor we zijn uitgenodigd. Daar vernemen we ook de inhoud van de nominatie."

LANDELIJK Van elke categorie (bruggenbouwer, taalbegeleider of taalcursist) gaat er iemand door naar de landelijke verkiezing in januari, met onder anderen Prinses Laurentien der Nederlanden. Wie dat zijn van de provincie Utrecht wordt ook vrijdag bekend gemaakt.

Gilde Leusden heeft als doelstelling de bemiddeling tussen mensen die hun kennis, kunde en ervaring (belangeloos) willen delen met anderen. Samenspraak is een van de projecten van Gilde Leusden en zorgt ervoor dat elke inburgeraar in Leusden een taalcoach krijgt gedurende het inburgeringstraject. Er zijn veertig taalcoaches actief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie