Lezing over duurzaamheid in de Bibliotheek Leusden

26 september 2018 om 16:18 lokaal Deel je nieuws

Hoeveel bomen moet iemand planten om een vakantievlucht te compenseren? En wat heeft ontbossing met het stukje vlees op bord te maken? In samenwerking met De Groene Belevenis organiseert de Bibliotheek Leusden op 10 oktober een lezing over het boek ‘De Verborgen Impact’. Tijdens deze lezing krijgen bezoekers antwoord op dit soort vragen.

De impact die Westerse consumenten op het milieu hebben, is niet altijd direct zichtbaar. Mark Kauw, die mee heeft gewerkt aan het boek ‘De verborgen impact’, vertelt tijdens deze lezing hoe dat zit. Ook krijgen bezoekers tijdens de avond de kans om uit te rekenen wat hun eigen impact op de planeet is en hoe zij een positieve invloed kunnen uitoefenen.

Over Mark Kauw

Mark Kauw (1984) is actief als projectmanager bij ‘De verborgen impact’. Kauw heeft in Buenos Aires gewoond. Juist in deze stad, die nog weinig op heeft met duurzaamheid, verdiepte hij zich voor een opdrachtgever in de principes van een circulaire economie. Bij terugkeer naar Nederland besloot hij zich in zijn werk te richten op de transitie naar een duurzame samenleving.

Duurzaam Doen Leusden

De lezing over ‘De Verborgen Impact’ wordt in het kader van Duurzaam Doen Leusden georganiseerd in samenwerking met De Groene Belevenis. Duurzaam Doen Leusden is een initiatief van De Groene Belevenis en de gemeente Leusden.

Op 10 oktober 2018 is het de 10de Dag van de Duurzaamheid met landelijk vele activiteiten. In Leusden wordt door middel van verschillende activiteiten de hele maand oktober aandacht gevraagd voor dit thema. Naast deze lezing, vindt er 16 oktober bijvoorbeeld een lezing over Tiny Houses plaats in de Bibliotheek Leusden.

De lezing ‘De Verborgen Impact’ begint om 20.00 uur en de entree is gratis. Wel wordt er een vrije gift aan bezoekers gevraagd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie