Beweging 3.0 zet smart glasses in om verzorging van wonden te verbeteren

27 september 2018 om 13:15 lokaal Deel je nieuws

Beweging 3.0 gaat smart glasses inzetten voor het verzorgen van wonden van haar cliënten en sluit daarmee aan op het innovatieproject Glazz, naar het voorbeeld van Argos Zorggroep. Met de inzet van deze ‘slimme brillen’ verwacht Beweging 3.0 de wonden van de bewoners van haar woonzorgcentra en verpleeghuizen nog beter te kunnen verzorgen.


Op 26 september 2018 ondertekenden Ageeth Ouwehand, voorzitter Raad van Bestuur van Beweging 3.0, en Wouter Steutel en Martijn de Groot, directeur en eigenaar van 1Minuut Zorginnovatie, de samenwerkingsovereenkomst.

Op afstand meekijken
Een smart glass is een draagbare computer in de vorm van een bril. Door het gebruik van de smart glasses kunnen de specialisten wondzorg van Beweging 3.0 op afstand meekijken met de collega’s in de verpleeghuizen en woonzorgcentra, en instructies geven. Hierdoor hoeven zij niet steeds naar de locaties te reizen waardoor de verzorging van wonden van cliënten met meer regelmaat en intensiever kan worden begeleid.

Ander belangrijk voordeel van de inzet van de smart glasses is dat de zorgmedewerker op de locatie betere kennis van en vaardigheden verkrijgt voor wondzorg. Doordat de specialist wondzorg op afstand meekijkt vanuit het gezichtsveld van de zorgmedewerker, krijgt de deze meer inzicht in hoe de medewerker de situatie ervaart. Daardoor kan er betere begeleiding worden gegeven bij de verzorging en zullen de wonden van de bewoners sneller helen.

Beweging 3.0 verwacht dat dit ook zal leiden tot minder verbruik van verbandmiddelen en betere inzet van de schaarse gespecialiseerde verpleegkundigen.

1.500 keer hulp op afstand met smart glasses
In november wordt gestart met de eerste consulten via de smart glasses. Naar verwachting zullen de specialisten wondzorg van Beweging 3.0 de komende twee jaar 1.500 keer via de smart glasses ouderen op afstand helpen bij hun wondverzorging. Als de inzet van de smart glasses leidt tot de gewenste resultaten voor de wondzorg, dan wil Beweging 3.0 deze ook gaan inzetten in de zorg voor andere bewoners.

Project Glazz

Argos Zorggroep heeft samen met 1Minuut Zorginnovatie het Project Glazz geïnitieerd. Dit is mogelijk gemaakt door financiering met overheidsgeld beschikbaar gesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Door aan te sluiten bij het project “Draagbare technologie in de Wlz” van de Argos Zorggroep, kan Beweging 3.0 nu ook smart glasses inzetten bij de wondverzorging van haar cliënten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie