logo + meerdere personen
logo + meerdere personen Henk Jelt Hoving

Rotary Leusden Inspireert jongeren tussen 18 en 28 jaar

27 september 2018 om 21:58 lokaal Deel je nieuws

Rotary Leusden inspireert al meer dan 25 jaar jongeren in en om Leusden om bewust om te gaan met hun toekomst.

Voor basisscholieren organiseren we met andere service clubs de Snuffeldag, waarbij jeugd uit groep 8 bedrijven in en om Leusden bezoeken om kennis te maken.

Voor middelbare scholieren organiseren we samen met Rotary clubs in Amersfoort de Beroepenmarkt, waarbij jongeren die een beroepskeuze gaan maken, in contact gebracht worden met een veelheid van beroepen.

Nu willen we jongeren tussen 18 en 28 jaar in en om Leusden in contact brengen met jonge succesvolle ondernemers met duurzame activiteiten.
Voor hen organiseren we inspiratiesessies op onze thuisbasis - Restaurant Bavoort in Leusden.

Er staan op dit moment twee Inspiratiesessies op de agenda.

Geen Groene maar Blauwe Daken

Op 30 oktober komt Jelle Scharff (24 jaar, student in Rotterdam) vertellen over de uitdagingen, de tegenvallers, de lol en de successen van zijn startup BlauwDak in Rotterdam. 

BlauwDak verwerkt afval dat we allemaal door het toilet spoelen tot materiaal dat we vervolgens als isolatielaag op ons dak kunnen leggen. Hierop kunnen planten groeien. Bovendien neemt dit materiaal water op wat wateroverlast tijdens fikse regenval beperkt.

Kartent is jouw Festivalmaatje

Op 14 mei 2019 komt Jan Portheine (24 jaar, ondernemer) vertellen hoe hij en zijn vrienden het wereldwijde festival landschap heeft veranderd.

Hun product KarTent wordt inmiddels gebruikt op festivals over de hele wereld, en vervangt het plastic tentje dat festivalgangers vaak meenemen (en achterlaten). KarTent blijft ook achter, maar kan heel gemakkelijk gerecyclet worden.

Beide evenementen vinden plaats in restaurant de Bavoort, en duren van 19:30 tot 21:00.

Ben je geïnteresseerd in één van de evenementen? Geef je interesse dan aan op deze Facebook pagina.
Wil je komen? Meld je dan aan via mail bij rotary.leusden.inspireert@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie