mime performer Toon Kuijpers
mime performer Toon Kuijpers Saris en Den Engelsman

Prachtige kindervoorstelling 'Kluizelaar' van Simone de Jong in Theater De Tuin

28 september 2018 om 12:14 lokaal Deel je nieuws

Een beeldende - volgens de Theaterkrant 5-sterren - voorstelling voor kinderen van 2-6 jaar over een mini-huis. Er staat een vierkante kubus. Is het een huis? Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen? Er gaat een klepje open, zit er iets in? Wat zit erin? Wie zit erin?

Op de speelvloer staat een houten kubus. Verder niets. Maar deze kubus heeft verrassingen. Deurtjes gaan open en dicht, lampjes aan en uit. Er zit iemand in, dat is wel duidelijk. Het is een eenvoudig concept voor voorstellingen voor jonge kinderen: een doos die beweegt en waarmee van alles gebeurt. Maar in ‘Kluizelaar’, regie en concept van Simone de Jong, wordt dit idee op een hoger plan getild. Mime-performer Toon Kuijpers speelt de man in de doos, de Kluizelaar, (mooi geleende term van Annie M.G. Schmidt) die het lekker knus heeft in zijn huisje. Hij houdt van lezen en theedrinken, dit vreemde mannetje. Hij houdt ervan zichzelf voor de gek te houden: bij zichzelf aanbellen en dan heel hard in alle toonaarden ‘Niet Thuis’ te roepen. Alle emoties komen langs: blij, boos, angstig en vrolijk. Met minimale woorden krijg je zo een maximum aan expressie. Kluizelaar is een heerlijk theatraal kleinood voor alle leeftijden. De voorstelling duurt 50 minuten, inclusief 15 minuten naspel op het podium.

Zondag 7 oktober, 11.00 uur, € 9,00, 2-6 jr. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie