Vrijwilligers Stichting AED Leusden doet mee
Vrijwilligers Stichting AED Leusden doet mee Appel&Eelman

Aftrap actie 'Geef met je hart' tijdens Wereld Hart Dag

30 september 2018 om 18:15 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag heeft Stichting AED Leusden, samen met de EHBO vereniging en Wethouder Erik van Beurden, bij winkelcentrum De Hamershof de aftrap gedaan van de actie ‘Geef met je hart’.

Stichting “AED Leusden doet mee” wil in elke wijk een 24/7 te bereiken AED realiseren. Op dit moment zijn er al 11 AED’s in Leusden dag en nacht beschikbaar. Om in elke wijk binnen 300 meter een AED beschikbaar te hebben zijn er nog ongeveer 20 extra AED’s nodig. Hiervoor is geld nodig. Afgelopen zaterdag, tijdens Wereld Hart Dag werd de aftrap gegeven.

Een AED redt levens
Alleen al in Nederland worden wekelijks ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Slechts 10% overleeft dit wanneer er geen hulp wordt geboden. Wanneer direct wordt begonnen met reanimatie met behulp van een AED, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer naar 70%. Vele levens worden hierdoor gered.

Meer burgerhulpverleners in leusden
Naast AED’s zijn er in Leusden ook mensen nodig die ingezet kunnen worden bij een melding van een hartstilstand. Iedereen die kan reanimeren kan burgerhulpverlener worden.

Een goede start!
De actie had een goede start: veel belangstelling, de eerste donaties zijn binnen en 32 mensen hebben aangegeven een reanimatiecursus te willen volgen. De eerste stap om burgerhulpverlener te worden.

In de komende maanden tijdens verschillende evenementen zal een beroep worden gedaan op de bewoners van Leusden om ook een donatie te doen voor deze actie. Meer informatie of doneren: www.aedleusden.nl

Actie Geef met je hart!
Actie Geef met je hart!
Actie Geef met je hart!
Actie Geef met je hart!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie