Kinderboekenfestival 2018
Kinderboekenfestival 2018 Rechtenvrij

Kinderboekenweek 2018: recordaantal kinderen doet mee

16 oktober 2018 om 13:38 lokaal Deel je nieuws

De Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst kijken terug op een zeer geslaagde Kinderboekenweek. Ruim 5800 leerlingen deden mee aan activiteiten en bijna 500 kinderen en ouders bezochten het Kinderboekenfestival.

Het gezamenlijke Scholenaanbod werd zeer goed afgenomen: meer dan 5800 leerlingen van ruim 40 verschillende scholen uit de regio namen deel aan activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Scholen konden meedoen aan creatieve workshops op school, schrijversbezoeken en voorstellingen in de bibliotheken. In Leusden deden zelfs álle scholen hieraan mee.

Behalve voor de scholen waren er tientallen andere activiteiten in de bibliotheekvestigingen, zoals voorleesfeestjes, boekenvriendenmiddagen en een speurtocht. In het Eemhuis werd de Kinderboekenweek traditiegetrouw feestelijk afgesloten met het Kinderboekenfestival.

Ondanks het prachtige weer werd het festival bezocht door bijna 500 kinderen en ouders. Ook tijdens het festival konden kinderen volop deelnemen aan creatieve workshops. Daarnaast waren er schrijvers aanwezig en waren er voorstellingen. Koos Meinderts trad op met Thijs Borsten en Peer de Graaf, illustrator Marije Tolman maakte kijkdozen met de kinderen, Jebo goochelde en jongleerde, er werd gezongen, gedanst in de Kinderdisco, getrommeld, geschreven, geknutseld – te veel om op te noemen!

Ieder jaar bundelen Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland tijdens de Kinderboekenweek hun krachten om kinderen – op een laagdrempelige en feestelijke manier - in aanraking te brengen met allerlei vormen van literatuur- en cultuureducatie. De Kinderboekenweek duurde van 3 t/m 14 oktober. Op 14 oktober was het Kinderboekenfestival.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie