Afbeelding
Ferarcosn

Bijna vijftien procent van Leusdense huishoudens wisselde van energieleverancier

23 oktober 2018 om 07:01 lokaal

LEUSDEN In de gemeente Leusden is vorig jaar 12,7 procent van de huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier.

Dat blijkt uit recente cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week publiceerde naar aanleiding van een vraag uit de Tweede Kamer.

Over heel Nederland gezien is ruim twaalf procent van de huishoudens overgestapt naar een andere leverancier van aardgas en elektriciteit. Er zijn grote regionale verschillen, meldt het CBS. Het hoogste aandeel overstappers is te vinden in het noorden en oosten van het land. In Staphorst lag het percentage overstappers het hoogst: 21,2 procent.

De gebruikte gegevens komen uit het Centraal Aansluitingenregister. In dit register staan alle aansluitingen op het openbare aardgas- en elektriciteitsnet met per aansluiting de actuele energieleverancier.

Voor de analyse zijn alleen aansluitingen van particuliere woningen gevolgd waar op 31 december 2016 en 31 december 2017 hetzelfde huishouden woonde. Huishoudens die naar een nieuwe woning zijn verhuisd en op het nieuwe adres een andere energieleverancier hebben, worden daarmee niet tot de overstappers gerekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie