Lisidunahof opent 2 nieuwe woongroepen; vrijwilligers gezocht!

25 oktober 2018 om 17:45 lokaal Deel je nieuws

Twee nieuwe woongroepen Lisidunahof: vrijwilligers gezocht

In zorgcentrum Lisidunahof in Leusden wonen zowel ouderen als jongeren (jonger dan 65 jaar) met dementie. Binnenkort openen er twee nieuwe woongroepen met 24 nieuwe bewoners. We zoeken vrijwilligers voor deze woongroepen. Wilt u het verschil maken? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger!

De medewerkers van Lisidunahof zetten zich ervoor in om de bewoners zorg met aandacht te geven, zodat de bewoners er aangenaam kunnen leven. Daarnaast is voor de bewoners de aandacht van vrijwilligers een onmisbaar onderdeel van de dag. Vrijwilligerswerk neemt een grote plaats in bij het dagelijks werk binnen Beweging 3.0 en Lisidunahof. Vrijwilligers geven de bewoners extra aandacht en ze helpen bij activiteiten. Vrijwilligers brengen levendigheid en zorgen dat de buitenwereld naar binnen komt.

Vrijwilligers gezocht

Binnenkort openen er in Lisidunahof twee nieuwe woongroepen met 24 nieuwe bewoners. Voor deze woongroepen zoeken we nieuwe vrijwilligers voor allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een wandeling maken, ergens een kopje koffie drinken, naar de markt of een rondje op de duo-fiets. Helpen in de huiskamer van een woongroep kan ook, zoals samen de krant lezen of een spelletje doen. Het begeleiden van een creatieve of sportieve groepsactiviteit behoort ook tot de mogelijkheden. Er kan van alles. U bepaalt zelf op welke momenten u wilt helpen.

Meer informatie

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Lisidunahof (Lisidunalaan 18, Leusden) kunt u contact opnemen met Janet de Oude Mooi (coördinator Welzijn en Vrijwilligers Lisidunahof), telefoon: 033-432 6159 / 06-425 89 806, mail: janet.deoude@beweging3.nl.

Veranderende zorgvraag

Ook verpleeghuis De Lichtenberg en St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn uitgebreid met nieuwe appartementen. In de drie locaties van Beweging 3.0 worden alle ruimtes nu goed benut. Ze zijn ingericht op de steeds zwaarder wordende zorgvraag van cliënten. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Op het moment dat thuis wonen niet meer gaat en mensen bij Beweging 3.0 komen, is hun zorgvraag steeds zwaarder en ingewikkelder. Daarom past Beweging 3.0 waar nodig haar locaties aan. Beweging 3.0 verhoogt daarmee de kwaliteit van de huisvesting en maakt er plekken van waar ook in de toekomst iedereen aangenaam kan leven en werken.

 

Beweging 3.0

Beweging 3.0 kent een breed scala aan activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland. Zo’n 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de cliënten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie