Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. ANP Foto

Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar

6 november 2018 om 19:17 lokaal

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft dinsdag de heer en mevrouw De Wild-Speksnijder bezocht. Zij zijn zestig jaar getrouwd, zo laat de gemeente Leusden in een persbericht weten.

De heer De Wild is geboren in Leusden op 13 maart 1935. Hij groeide op aan de Buurtweg (Landgoed Den Treek) en was de oudste in het gezin met nog twee zussen en drie broers. Tijdens de oorlogsjaren tussen 1940 en 1945 werd een aanzienlijk deel van het huis geannexeerd door het Duitse leger. Mevrouw De Wild is geboren op 30 oktober 1936 in Berkenwoude, Zuid-Holland. Zij verhuisde op 12 jarige leeftijd naar Leusden met haar ouders en vier broers. Het gezin ging wonen aan de Ursulineweg waar gestart werd met een kwekerij.

,,Tijdens een uitstapje met de jongens en meisjes vereniging is de vonk overgesprongen." Vanaf hun trouwen zijn de heer en mevrouw De Wild altijd in Leusden-Zuid blijven wonen. Binnen de wijk nog twee maal verhuisd en elk huis werd grondig verbouwd door de heer De Wild zelf.

De heer de Wild heeft de Ambachtsschool in Amersfoort doorlopen en werd meubelmaker en timmerman. Hij heeft gewerkt bij een aannemer in Leusden en bij een bedrijf in de winkelbetimmering in Scherpenzeel. Later is de heer De wild projectleider geworden bij Dekker Natuursteen in Loosdrecht. Mevrouw de Wild heeft de huishoudschool doorlopen in Amersfoort. Zij werkte bij diverse adressen in Leusden en Amersfoort als hulp in de huishouding en dit heeft zijn met veel voldoening en plezier gedaan tot haar 68e jaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie