Leusdense ondernemers leren lobbyen
Leusdense ondernemers leren lobbyen Willem Eelman

Leusdense ondernemers leren lobbyen in Huis van Leusden

29 oktober 2018 om 10:48 lokaal Deel je nieuws

Donderdag 25 oktober waren ruim 40 Leusdense ondernemers te gast in het nieuwe Huis van Leusden. Naast de leden van organisator ZPoint Leusden waren ook de leden van de Bedrijven Kring Leusden en de Leusdense Ondernemers Federatie (LOF) te gast bij een lezing over Lobbyen van Leusdenaar Erik van Venetië. Daarnaast waren ook het college, raadsleden en medewerkers van de gemeente uitgenodigd en ruim vertegenwoordigd.

In het eerste deel gaf Erik inzicht in de belangrijkste aspecten van lobbyen. Duidelijk werd dat lobbyen op veel manieren voorkomt en door veel bedrijven, organisaties en maatschappelijke partijen wordt toegepast. 

In het tweede deel werd in groepen gewerkt aan een fictieve case, waarbij ondernemers en gemeente samen aan de slag gingen om een lobby richting de landelijke overheid voor te bereiden.

ZPoint Voorzitter Nils Zelle: “Met het organiseren van bijeenkomsten als deze staat ZPoint Leusden in verbinding met andere ondernemers en overheid, en brengt de positie van zelfstandige ondernemers in Leusden op een positieve manier onder de aandacht”.

Na de lezing werd er nog volop genetwerkt tijdens de door de gemeente aangeboden borrel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie