Zicht op Hamersveldseweg vanaf de graansilo
Zicht op Hamersveldseweg vanaf de graansilo collectie HKL

HKL-kijkcafé in de Bibliotheek

2 november 2018 om 12:24 lokaal Deel je nieuws

Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld
in historische foto's

Het eerstvolgende “HKL kijkcafé” is op 10 november vanaf 13.30 uur in het boerderij gedeelte van de Openbare Bibliotheek Nieuw Langebeek. De Historische Kring Leusden begon drie jaar geleden in samenwerking met Bibliotheek Eemland met foto’s van vroeger. Veel inwoners namen inmiddels een kijkje op doordeweekse dagen. Om nu ook belangstellenden te bereiken die dan verhinderd zijn, wordt het kijkcafé op een zaterdagmiddag gehouden.

De laatste jaren zijn steeds meer afbeeldingen uit de collectie van de HKL geïnventariseerd en op adres geordend. Het is gemakkelijk na te gaan of er foto’s van een bepaalde straat en huisnummer bestaan en bezoekers kunnen vrijblijvend even komen kijken. Wie weet komen er bij de koffie ook verhalen los over oude tijden. Wie zelf oude foto’s heeft kan deze meenemen om aan anderen te laten zien.

Tijdens het “HKL kijkcafé” is het Documentatiecentrum van de Historische Kring Leusden geopend en kunnen leden boeken en tijdschriften inzien en lenen; niet leden van de HKL kunnen de boeken en tijdschriften alleen inzien.

Openbare Bibliotheek Nieuw Langebeek, Hamersveldseweg 77 in de Hamershof.
zaterdag 10 november 13.30-15.00 uur.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie