Eindelijk winst voor heren LHV

11 november 2018 om 17:37 Sport/sport Deel je nieuws

Met twee nederlagen op rij verliep de start van het zaalseizoen zeer moeizaam voor de heren van LHV. Dit weekend trad LHV aan tegen de reserves van Nieuwegein, een ploeg waarvan vorig seizoen de uitwedstrijd werd verloren.

Dat LHV het niet makkelijk zou krijgen was vooraf al duidelijk en dat bleek ook wel uit de eerste fase van de wedstrijd. Nieuwegein 2 speelde met een behoorlijk tempo en LHV had aanvankelijk verdedigend grote moeite. Daarnaast speelde LHV aanvallend slordig en leed het veel balverlies. Dit resulteerde na een kwartier in een achterstand van 7-4 en zag het er somber uit voor LHV. Het hoge tempo brak Nieuwegein 2 echter op. LHV kon zich verdedigend en aanvallend herpakken en de achterstand werd omgezet in een 7-8 voorsprong. LHV ging vervolgens met een minimale voorsprong van 9-10 de rust in.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor LHV. De aanvallen werden beter uitgespeeld en de voorsprong werd uitgebreid naar 3 punten. Nieuwegein 2 kwam nog even terug tot één punt, maar 10 minuten voor tijd had LHV de marge weer vergroot naar 4 punten en was de wedstrijd gespeeld. Met een eindstand van 19-24 haalde LHV de welverdiende én eerste overwinning van het seizoen binnen.