Schoonmaakcontracten straks beter beoordeeld dankzij crowdfunding

15 november 2018 om 10:33 lokaal Deel je nieuws

Leusden - Om haar zakelijke plannen te realiseren is het in Leusden gevestigde Fase Control een online campagne via Funding Circle aangegaan. Particuliere investeerders hebben geholpen de benodigde financiering op te halen om een nieuw resultaatgericht beoordelingsysteem te ontwikkelen om de schoonmaakkwaliteit te controleren en de groei van het bedrijf te stimuleren.

Roel ter Burg, oprichter van Fase Control, vertelt “Er komt veel vraag voor zo’n systeem, maar ik wilde iets unieks neerzetten. Nu kan ik de ontwikkelaars aan de gang zetten.” Daarnaast wordt een app ontwikkeld om online Mistery Visits te kunnen uitvoeren binnen organisaties in de breedste zin, een nieuwe dienst waar ook steeds meer vraag naar komt.

Wat is schoon?

Vuil en schoon zijn subjectieve begrippen waaraan in verschillende situaties verschillende betekenissen worden toegekend. Om nieuwe klanten binnen te halen en het nieuwe beoordelingsysteem op te zetten is externe financiering nodig geweest. Deze bleek niet makkelijk te verkrijgen via de traditionele kanalen.

Zoals ter Burg het zelf beschrijft: “we groeien momenteel gewoon heel hard. De traditionele kanalen zijn niet zo scheutig op dit moment, en soms is het ook een langere weg te gaan.” Hij is daarom op zoek gegaan naar een andere manier en kwam terecht bij Funding Circle. “Het ging van een leien dakje, de ervaring was gewoon goed. Terwijl het elders soms wel tien keer moeilijker is.”

Online leenplatformen bieden vaak een alternatief op de traditionele kredietverstrekkers. De voordelen zijn tweeledig: kredietwaardige ondernemingen kunnen sneller en makkelijker lenen om hun ambities waar te maken, terwijl investeerders aantrekkelijke rendementen kunnen behalen door aan ze uit te lenen.

“Ik wil de gevestigde orde wakker schudden”

De markt gebruikt nu een beoordelingssysteem dat gebaseerd is op handelingen, maar Fase Control wil een resultaatgericht systeem ontwikkelen. “Ik zit mijn hele leven al in de schoonmaak en nu aan de andere kant, aan de controle kant” legt de ondernemer uit. “Je merkt langzamerhand dat er meer vraag vanuit de markt is voor onafhankelijke dienstverlening. Ik wil de gevestigde orde wakker schudden met iets nieuws.”

Voor de provincie Utrecht is al meer dan € 6 miljoen aan financiering verstrekt via Funding Circle. “Als ik écht mag dromen dan is het binnen drie jaar verdubbelen”, zegt ter Burg enthousiast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie