Mylou Frencken
Mylou Frencken Joël Heiner

Zangeres/cabaretière/liedschrijver Mylou Frencken in Theater De Tuin met 'Zinloos Zuchten'

16 november 2018 om 12:17 lokaal Deel je nieuws

In haar veelgeprezen voorstelling over binnenpijn en buitenkantbravoure, verkent zangeres/cabaretière/liedschrijfster Mylou Frencken het zoetzure sentiment van de saudade. Ze neemt haar publiek mee naar Lissabon en Rio de Janeiro, maar ook naar de studeerkamer van haar vader waar zij al op jonge leeftijd luisterde naar zangers en zangeressen als Caetano Veloso en Elis Regina. Daar begon het genieten van vergeefs verlangen.

 

Met haar tedere liedjes, ontroerende verhalen en haar humoristische zelf brengt Mylou Frencken het ongrijpbare geluk binnen handbereik. Volgens NRC ‘blinkt Milou Frencken in Zinloos Zuchten uit in losse notities die ze voorleest uit een opschrijfboekje, luchtige conferences en liedjes met een geserreerd soort ironie. Met een koesterende zangstem, originele woordkeus en een ambachtelijke dichtkunst’. Het Noord-Hollands Dagblad noemt haar ‘een gerijpte, magische theaterpersoonlijkheid. Ze schrijft poëtisch, maar ook met relativerende humor’. Frencken wordt op gitaar begeleid door Ronald Schmitz.

 

Zaterdag 24 november, 20.00 uur, € 15,50. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie