Trainer Romp op de schouders
Trainer Romp op de schouders @Van Ginkel

Roda zaterdag wint 1e periodetitel

18 november 2018 om 15:56 Sport/sport Deel je nieuws

Roda zaterdag 1 verslaat Zuidvogels met 1-4 

Een daverende verrassing in Huizen afgelopen zaterdag. Door de prachtige 1-4 overwinning op Zuidvogels in Huizen en puntverlies van de concurrentie heeft Roda’46 de eerste periodetitel binnengehaald in de 1e klasse A.

Roda startte goed in Huizen. In het eerste kwartier dwong het al twee goede kansen af. Het eerste half uur was duidelijk voor Roda en de thuisploeg kon hier eigenlijk maar weinig tegenover zetten. Plotseling tegenslag voor Roda. Daan Banning moet geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Cedric Sangwa. Even later nog meer tegenslag als Zuidvogels door enkele persoonlijke fouten eigenlijk vanuit het niets op 1-0 komt. Dit is de ruststand.
In de rust vertelt trainer Willem Romp dat de jongens vooral rustig moeten blijven, want het veldspel is prima. Het enige verwijt was eigenlijk dat de kansen niet benut worden.
Na een aftastend eerste kwartier in de tweede helft komt Roda echt los. Eerst is het Maties van Heesbeen die een vrije trap snoeihard binnen schiet: 1-1. Spelers en Leusdens publiek voelen al een beetje dat dit de ommekeer is. Even later wordt een prachtige strakke voorzet van Freek binnengetikt door Nigel: 1-2! De eerste toeschouwers kijken voorzichtig naar de tussenstanden van AFC en Huizen. Beide blijken achter te staan. Als er niets meer verandert zou Roda zelfs de eerste periode pakken… Zuidvogels lijkt er niet meer in te geloven en Roda blijft met goed voetbal de aanval zoeken. Een fraai uitgespeelde aanval leidt tot een afgemeten voorzet van Mitchell, waaruit Nigel zijn tweede van de middag maakt. Zijn werk zit erop en Romp wisselt hem voor Stef Menken. Ook Stefan van Ginkel maakt zijn rentree en komt in het veld voor Jasper van Dijk. Het blijft eenrichtingsverkeer en het slotakkoord is voor Jesper van Dalen. Hij gaat vlak voor tijd alleen op de keeper af en stift de bal prachtig langs de keeper. 1-4! Na de wedstrijd volgt het toetje…. Koploper AFC en nummer 2 Huizen verliezen beide. Roda zaterdag pakt de eerste periode! Feest op het veld en bij de meegereisde supporters. Een prachtige prestatie van de ploeg van Willem Romp die dit jaar voor het eerst weer in de 1e klasse actief is. 
Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in en tegen Huizen. Aanvang 14.30.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie