Blije gezichten na het sluiten van de match tussen Schoonmaakbedrijf Succlean B.V. en Stichting Schoolvoetbal Leusden.
Blije gezichten na het sluiten van de match tussen Schoonmaakbedrijf Succlean B.V. en Stichting Schoolvoetbal Leusden. Onbekend

Bijna 150 deals op matchbeurs

20 november 2018 om 06:37 lokaal

LEUSDEN De dertiende matchbeurs werd voor zowel de organisatie als de deelnemers een succes. Niet alleen met het aantal gesloten matches, maar ook over de kwaliteit van de gemaakte afspraken was voorzitter Astrid van Ekeren na afloop erg tevreden. In precies een uur tijd waren er bijna 150 afspraken vastgelegd bij notaris Marcel Magnée.

Frits van Breda

Voor de derde keer was iedereen te gast bij ARAG, één van de 'founders' van de matchbeurs. Om 8.00 uur stond het ontbijtbuffet klaar voor alle deelnemers. Een half uur later verrichtte burgemeester Gerolf Bouwmeester de openingshandeling. Hij had zijn huiswerk goed gedaan. De 1445 matches die in de loop der jaren zijn gesloten vertegenwoordigen een waarde van 1,5 miljoen. ,,Er is dus sprake van een echte beurs", was zijn conclusie.

BEHOEFTE De jaarlijkse matchbeurs voorziet duidelijk in een behoefte. Maatschappelijke organisaties en bedrijven ontmoeten elkaar om op een informele manier met elkaar in contact te komen. Er is sprake van een win-win situatie. Organisaties zijn op zoek naar hulp voor speciale projecten of hebben behoefte aan adviezen en materialen. Bedrijven vinden het leuk en zien het als een sociale plicht om organisaties te ondersteunen. In de meeste gevallen wordt er niet gevraagd om een tegenprestatie, hoewel dat wel op prijs wordt gesteld in het kader van de matchbeurs. Zo heeft bouwonderneming Bloemendal laten weten dat er zonder tegenprestatie geen match tot stand komt. ,,Maar appeltaarten doen wonderen", vermeldt het bedrijf bij hun voorwaarden.

Toen de directie van Bloemendal Bouw aan het eind van de beurs de balans opmaakte waren er door de bouwonderneming zeven matches vastgelegd.

ZICHTBAAR Dit jaar hadden enkele bezoekers er voor gezorgd dat ze als hulpzoeker duidelijk zichtbaar waren. Zo was 'Arie Afval' als vertegenwoordiger van 'Opgeruimd Leusden' op zoek naar bedrijven die activiteiten willen steunen die betrekking hebben op het schoon houden van het dorp en omgeving. Anita Schimmel was met haar paraplu ook niet te missen. Zij zocht voor de King Arthur groep uit Achterveld spelletjes, plantjes, CD's, prentenboeken maar ook activiteiten voor demente inwoners.

NIEUWKOMER Kolonel Peter van Iersel was als commandant van de afdeling techniek, materieel en logistiek. een nieuwkomer in het gezelschap. Met 25 militairen en 325 'burgers' is hij te beschouwen als directeur van een groot bedrijf. Veel Leusdenaren kennen de gebouwen aan de Kolonel H.L. van Royenweg beter als de 'tankwerkplaats. ,,We houden ons bezig met het onderhoud van alle grondgebonden voertuigen", legt de kolonel uit. Hij is in contact gekomen met de matchbeurs omdat hij graag zijn diensten aanbied als er 'handjes' nodig zijn of als er technische kennis nodig is. ,,We vragen er niets voor terug", voegt hij er direct aan toe.

Niet alleen de organisatoren, maar ook de bezoekers spraken na afloop over een activiteit met een nieuw, verfrissend elan. Volgend jaar wordt er beslist weer een matchbeurs gehouden, dan in het Huis van Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie