Een adoptiekerstboom wordt een trouwe huisvriend.
Een adoptiekerstboom wordt een trouwe huisvriend. Kyra Gunneweg

Kerstboom Adopteren kan weer bij biokwekerij en Theetuin

21 november 2018 om 12:20 lokaal Deel je nieuws

Voor de dertiende maal op rij kun je weer een kerstboom adopteren bij de biologische kwekerij Randijk aan de Laapeerseweg. Terug van weggeweest is het uitgiftepunt aan de Heyligenbergerweg. De Theetuin is de komende periode beperkt geopend voor een kop soep en een kerstboom.

Hergebuiken

Elk jaar verdwijnen miljoenen kerstbomen in de verbrandingsoven. Niet in Leusden, hier levert een groep van zo'n vijfhonderd trouwe klanten de biologisch gekweekte bomen hun bomen in bij de kwekerij van herkomst. Na gebruik in de huiskamer wordt de boom  herplant en het volgende jaar desgewenst opnieuw geadopteerd.

Kerstboom adopteren

Vanaf donderdag 6 december ben je van harte welkom bij RANDIJK of Theetuin Heyligenberg om je kerstboom uit te zoeken. Groot of klein, als je een boom naar wens hebt gevonden betaal je 10 euro statiegeld bovenop de prijs van je adoptieboom. Je krijgt een kaart mee met verzorgingstips, zodat jouw boom ook thuis in de huiskamer gezond kan doorleven. Als je jouw boom in januari - in goede staat - terugbrengt, krijg je het statiegeld retour. De kwekers zorgen er de rest van het jaar voor.

Biologisch gekweekt
Al onze bomen worden biologisch gekweekt, onder gecertificeerd Europees BIO keurmerk. Dat betekent dat de kwekers van Adopteereenkerstboom geen kunstmest, hormonen of chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. De specifieke kweekwijze zorgt er verder voor dat elke adoptieboom een compacte kluit ontwikkelt, waardoor gemiddeld 85% de herplant overleeft. Onze bomen worden 5 tot 6 jaar hergebruikt, voordat ze een laatste rustplaats krijgen waar ze door kunnen groeien.

Je eigen boom
Elke adoptieboom heeft zijn eigen unieke nummer. Adoptanten kunnen hun boom met dit nummer registreren, waardoor ze het volgend jaar hun eigen boom opnieuw kunnen adopteren. Die hereniging met de eigen boom leidt elk jaar tot de nodige hilariteit. De kerstboom is van wegwerpproduct tot huisgenoot gepromoveerd.

Oude klanten hebben inmiddels gelegenheid gekregen om hun boom opnieuw te reserveren. Nieuwe klanten kunnen ter plekke een boom uitkiezen die het beste bij ze past.

Kijk voor openingstijden van de twee Leusdense uitgiftepunten op www.adopteereenkerstboom.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie