Afbeelding
Provincie Utrecht

Provincie vervangt verkeerslichten kruising Doornseweg

21 november 2018 om 13:53 lokaal

LEUSDEN De provincie Utrecht vervangt van 4 tot en met 6 december de verkeerslichten op het kruispunt van de provinciale weg (N227, Doornseweg) met de kolonel H.L. van Roijenweg in Leusden. Deze vervanging is nodig omdat de verkeerslichten aan het eind van hun levensduur zijn. ,,Nieuwe en slimme verkeerslichten gaan zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer", zo schrijft de provincie Utrecht.

Tijdens de werkzaamheden blijft de hoofdrijbaan open. De aansluiting naar de parallelweg wordt gedurende de werkzaamheden indien nodig afgesloten tussen 09.00 uur 's ochtends en 15.00 uur 's middags. De omleidingsroutes worden aangegeven langs de weg en alle panden zullen bereikbaar blijven. ,,In noodgevallen krijgt het calamiteitenverkeer altijd een snelle doorgang", aldus de provincie. 

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden zullen vooral bestaan uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de weg, het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek, het vervangen van de masten en de lampen van de verkeerslichten. ,,De nieuwe LED-lampen zijn ook bij felle zon en slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur". Tot slot moet de nieuwe software ook worden aangesloten en ingeregeld. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie