Afbeelding
Archief Maxima's

Groots Sintfeest Maximaplein en cadeaumarkt Biezenkamp

25 november 2018 om 18:17 lokaal

LEUSDEN voor de tweede keer organiseren Daan de Man en Paul van der Spaa van Maxima's, het horeca gedeelte van MFC Antares, een Sinterklaasfeest op het Maximaplein. Dit keer als coproductie met de wijkvereniging Leusden ZeT en een bijdrage van het fonds Samenlevingsinitiatieven Leusden.

Mariska Stehouwer

De Man geeft aan dat het Sinterklaasfeest in 2016 voor het eerst georganiseerd werd door hen (voormalig café Antares) en de medewerkers van de BSO Supernova Humanitas. ,,Er is geen intocht hier in de wijk en om toch wat leven in de brouwerij te brengen hebben we toen het Sinterklaasfeest bedacht. Een middag vol oud-Hollandse spelletjes waar iedereen aan mee kon doen. Enorm gezellig en ouders boden tijdens het feest spontaan de helpende hand. Vrijdagmiddag 30 november tussen 14 tot 16 uur zijn Sint en de pietjes weer aanwezig op het Maximaplein. De middag vullen wij met oud-Hollandse spelletjes, snoep en muziek."

DANSEN MET DE PIETJES In 2017 ging het Sinterklaasfeest helaas niet door, eigenlijk door tijdgebrek van diverse partijen. ,,Dat vond ik als Sint erg jammer en het afgelopen jaar heb ik er ook energie ingestopt om samen met Maxima's en de nieuw opgerichte wijkvereniging Leusden ZeT tot een mooi feest te komen," geeft een enthousiaste Sint aan. ,,Uiteraard is iedereen welkom 's middags en is er tijd om mij en de tien pietjes te ontmoeten. Wij blijven tot in de avond voor de pietendisco waar kinderen met de pietjes kunnen dansen. De kinderen moeten zich wel even aanmelden voor de pietendisco omdat er een maximum aan het aantal kinderen zit. We willen wel iedereen de gelegenheid geven om met de pietjes te kunnen dansen." Van der Spaa: ,,Ouders zijn vanaf 19.30 uur welkom maar mogen uiteraard ook tijdens de Pietendisco in het horecadeel van Maxima's blijven voor een hapje en een drankje. Als er wijkbewoners zijn die het leuk vinden om tijdens dit kinderfeest 's middags een handje te helpen dan zijn ze van harte welkom." Van 18 tot 20 uur is de pietendisco voor kinderen tot 12 jaar. Hiervoor moet je je wel even aanmelden bij de bar van Maxima's of via info@leusdenzet.nl. Kosten voor de disco zijn 5 euro (leden van de wijkvereniging 4 euro). Voor dit bedrag is er voor elk kind een bordje friet met een snack en neemt Sint voor iedereen een cadeautje mee. De sinterklaasliedjes worden door een echte DJ gedraaid en je kan dansen met de pietjes.

BIEZENKAMP Ondanks zijn overvolle agenda heeft Sint tijd gevonden om twee dagen achter elkaar Leusden te bezoeken want mocht je dit Sinterklaasfeest en Pietendisco missen dan kan je zaterdag 1 december in de herkansing op De Biezenkamp. Sint zal daar met zijn muziekpieten tussen 10 en 17 uur aanwezig zijn om met iedereen die dat wil op de foto te gaan of handjes te schudden. De ondernemers van het plein hebben een cadeaumarkt georganiseerd voor de laatste sint cadeautjes. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie