Afbeelding
Archief BDU Media

Uitbreiding voor Lisidunahof, De Lichtenberg en St. Elisabeth

26 november 2018 om 14:04 lokaal

LEUSDEN De laatste nieuwe appartementen in Lisidunahof in Leusden zijn maandag 26 november opgeleverd. Het zorgcentrum heeft nu 24 extra appartementen. Ook verpleeghuis De Lichtenberg en St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn uitgebreid met in totaal 31 nieuwe appartementen. De drie locaties van Beweging 3.0 zijn de afgelopen tijd verbouwd. Daardoor worden alle ruimtes nu goed benut, zijn ze ingericht op de steeds zwaarder wordende zorgvraag van cliënten en kan iedereen er aangenaam wonen en werken.

Lisidunahof (Lisidunalaan 18, Leusden) biedt plek aan mensen met dementie en is een expertisecentrum voor jonge mensen met dementie. Het zorgcentrum is uitgebreid met twee woongroepen voor in totaal 24 bewoners. Beide woongroepen hebben een gemeenschappelijke woonkamer en een keuken. In de appartementen wonen mensen van 70 jaar en ouder met dementie. De eerste woongroep is eind oktober opgeleverd. Op maandag 26 november is de tweede woongroep in gebruik genomen. 

De Lichtenberg (Utrechtseweg 293, Amersfoort) biedt zorg en huisvesting aan mensen die intensieve zorg nodig hebben. Op de eerste verdieping zijn extra appartementen en twee gezamenlijke huiskamers met een open keuken gerealiseerd. In september is in elf nieuwe appartementen een nieuwe woongroep gestart voor mensen met dementie. De woongroep voor mensen met het Syndroom van Korsakov is uitgebreid met acht appartementen. Nu de verbouwing op de eerste verdieping is afgerond, is de tweede verdieping aan de beurt. Hier worden 21 appartementen opgeknapt. Naar verwachting is deze verbouwing klaar in april. 

In St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis (Sinte Brandaenstraat 4, Amersfoort) kunnen mensen met diverse zorgvragen terecht: van psychosomatische aandoeningen tot dementie. Er zijn twaalf nieuwe appartementen gebouwd op de begane grond. Ook is er een gezamenlijke huiskamer gerealiseerd met een nieuwe, open keuken. In de nieuwe appartementen wonen sinds september bewoners met dementie. 

Mede door de extra woongroepen is Beweging 3.0 op zoek naar nieuwe medewerkers en vrijwilligers. Meer informatie over werken bij Beweging 3.0 en de vacatures staat op www.werkenbijbeweging3.nl.
Beweging 3.0 heeft een breed scala aan activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland. Zo'n 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de cliënten.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie