Freek van Belzen heeft de 1-1 gescoord Het Amsterdamsche Voetbal

Roda Zaterdag1 verslaat AFC

2 december 2018 om 16:13 Sport/sport Deel je nieuws

Publiek geniet van spannende wedstrijd

“Het was technisch niet altijd goed. We hebben zeker betere wedstrijden gespeeld, maar laten we vooral genieten van deze overwinning.” Dat waren de woorden van trainer Romp na afloop van de wedstrijd Roda’46 – AFC Amsterdam. In een enerverende wedstrijd versloeg Roda de sterke ploeg van AFC met 3-2. Grote winnaar (naast natuurlijk spelers en staf) was het publiek, dat een zeer vermakelijke wedstrijd te zien kreeg.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor AFC. Hoewel er geen grote kansen waren, had AFC een licht overwicht en duurde het tot de tiende minuut voordat Roda zich voor het vijandelijke doel begaf. Een schot van Jesper van Dalen werd eenvoudig gepakt door de keeper van AFC. In de 19e minuut kwam AFC op voorsprong. Een mislukte pass van Maties van Heesbeen werd onderschept en de spitsen van AFC profiteerden dankbaar van dit cadeautje: 0-1. Zoals vaker dit seizoen, zat de roodzwarte brigade niet bij de pakken neer. Vlak na de tegentreffer kregen Nigel van Zelst, Jasper van Dijk en weer Nigel kansen op de gelijkmaker. Ook AFC bleef af en toe gevaarlijk, maar keeper Bas van den Hoek hield zijn doel schoon. Ruststand 0-1.
Direct in de tweede helft werden de aanvallende bedoelingen van Roda duidelijk. Drie minuten na rust: fraaie voorzet van de zijkant, de keeper van AFC tast mis en Freek van Belzen reageert attent: 1-1! Tien minuten later een nieuwe tegenvaller voor Roda. Dit keer is het Guido den Daas die een lastig stuiterende bal verkeerd inschat. AFC reageert attent en weer staat Roda op achterstand… Roda blijft de aanval zoeken. In de 69e minuut strandt Gilbert na een prachtige aanval op de keeper. Trainer Romp gaat vol op de aanval en wisselt Charif voor Menno Majolee. Maar dan de 78e minuut: Een schitterende voorzet van Jasper van Dijk wordt door Jesper van Dalen rustig klaar gelegd en snoeihard tegen de touwen gewerkt. Wat een goal, 2-2! Roda gaat door en in de 85e minuut geeft Daan Banning voor en Menno schiet binnen! Roda op voorsprong met nog vijf minuten te gaan. Nog een paar minuten overleven. Dan fluit de scheidsrechter af. Een prachtige overwinning voor Zaterdag1, dat de hele wedstrijd bleef geloven in een goed resultaat. Het publiek heeft genoten van een zeer spannende wedstrijd.
Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Breukelen (aanvang 14.30 uur) en de week erop de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Zwaluwen 30 (aanvang 15.00 uur).